Federaal parket bevestigt: twee JPL-matchen in degradatiestrijd verdacht van matchfixing (maar Eupen-Moeskroen niet!)
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 82 reacties

KV Mechelen-Waasland-Beveren en Antwerp-Eupen verdacht van matchfixing

Federaal parket bevestigt: twee JPL-matchen in degradatiestrijd verdacht van matchfixing (maar Eupen-Moeskroen niet!)

Het federaal parket heeft donderdagnamiddag een uitgebreide persconferentie gehouden om een stand van zaken te geven in de operatie 'Propere Handen'. Eén van de drie luiken gaat concreet over matchfixing in twee competitieduels.

Het parket voert een onderzoek naar private omkoping in het kader van de redding van KV Mechelen. "Het onderzoek spitst zich toe op Antwerp-Eupen (speeldag 29) en KV Mechelen-Waasland Beveren (speeldag 30)", begon woordvoerder Wenke Roggen.

Veljkovic, Vertenten, Delferière, bestuur Mechelen én W-Beveren...

"Het onderzoek bevat aanwijzingen dat spelersmakelaar D.V. (Dejan Veljkovic) in samenspraak met vier bestuursleden van KV Mechelen rechtstreeks of via bevriende contacten de uitslag zou beïnvloed hebben van die twee wedstrijden. Hierbij lijken afspraken gemaakt te zijn met scheidsrechter B.V. (Bart Vertenten) en diverse bestuursleden van Waasland-Beveren."

"Om scheidsrechter B.V. (Bart Vertenten) ter wille te zijn werden contacten gelegd met twee sportjournalisten om de quotering van scheidsrechtersprestaties in de krant ten voordele van B.V. (Bart Vertenten) te beïnvloeden."

"Daarnaast zijn er ook aanwijzingen van ongeoorloofde contacten tussen D.V. (Dejan Veljkovic) en scheidsrechter S.D. (Sébastien Delferière) in ruil waarvoor bepaalde voordelen gegeven zouden zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties