Kortrijk-voorzitter heeft enkele voorstellen na dossier 'Propere Handen' en is duidelijk: "Ban malafide personen zo snel mogelijk uit het voetbal"

Diederik Geypen Johan Walckiers
Diederik Geypen, Johan Walckiers en Redactie vanuit Brussel
| 26 reacties
Kortrijk-voorzitter heeft enkele voorstellen na dossier 'Propere Handen' en is duidelijk: "Ban malafide personen zo snel mogelijk uit het voetbal"
Foto: © photonews

Over de spelersmakelaars is er de laatste dagen heel wat geschreven nadat Mogi Bayat en Dejan Veljkovic in een negatief daglicht kwamen te staan. KV Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns wil zo snel mogelijk malafide personen uit het voetbal bannen.

Volgens Allijns zijn de grote geldstromen het grote probleem in het voetbal. "Zolang er geld gemoeid is, is er altijd een risico dat er iets niet koosjer is", vertelde Allijns voor de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Zwitserland. "Laat ons daar eerlijk in zijn. In de maatschappij is dat zo: in elke activiteit zijn er aasgieren die hun graantje willen meepikken."

En dus heeft Allijns enkele voorstellen om dat tegen te gaan. "Ik denk dat we met de Pro League een aanzet moeten geven met een ethische code. Die code is er al, maar moet worden versterkt. Mensen die niet vertrouwbaar zijn, mogen we niet toelaten. Daar moet je hard in zijn", zegt het lid van het Uitvoerend Comité van de KBVB. 

Malafide personen

"Malafide personen heb je overal, maar je kan ze niet bannen. Dat is onmogelijk. Al moeten we wel een manier zoeken hoe we die malafide personen kunnen bannen. Volgens mij lukt dat alleen door de geldstromen te verminderen."

"Waarom wil men makelaar worden? Omdat er veel geld omgaat in het voetbal", vervolgt Allijns, die zelf nog een ander voorstel heeft om de grote geldstromen tegen te gaan. "In mijn ogen moet je beginnen met de commissielonen vast te leggen. Dat moet een bepaalde percent zijn, geen bedrag", klinkt het. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties