Zwitserland laatste opdracht voor assistent-coach Thierry Henry, die voor drie seizoenen bij Franse topclub tekent

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Zwitserland laatste opdracht voor assistent-coach Thierry Henry, die voor drie seizoenen bij Franse topclub tekent

Thierry Henry is zo goed als zeker aan zijn laatste opdracht voor de Rode Duivels bezig. De voormalige aanvaller van Arsenal en Barcelona proeft weldra van zijn eerste job als hoofdcoach.

Thierry Henry werd al enkele dagen aan AS Monaco gelinkt, dat zijn trainer Leonardo Jardim de laan heeft uitgestuurd. Het Franse L'Equipe is er zeker van dat Henry voor drie seizoenen tekent bij de club waar hij zijn eerste stappen als profvoetballer zette. De Franse topclub heeft dus niet lang getwijfeld om een vervanger aan te stellen.

Henry speelde tussen 1993 en 1999 bij AS Monaco, daarna ging hij bij het Engelse Arsenal aan de slag, waarmee hij enkele hoogjaren beleefde. Zaterdag reist hij af naar het zuiden van Frankrijk om zijn contract te ondertekenen, twee dagen later wordt 'King Henry' officieel voorgesteld als coach bij de Monegasken. 

Tielemans en Chadli

Vrijdagavond nam hij bij de Rode Duivels nog plaats op de bank naast bondscoach Roberto Martinez. Bij Monaco loopt hij alvast onze landgenoten Youri Tielemans en Nacer Chadli tegen het lijf. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties