Verbist reageert op twee strafschopfases: "VAR had moeten ingrijpen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Verbist reageert op twee strafschopfases: "VAR had moeten ingrijpen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zoals elke week velde scheidsrechtersbaas Johan Verbist zijn oordeel over de VAR-fases van afgelopen weekend. Volgens hem had de VAR moeten ingrijpen in twee penaltyfases.

Verbist start zijn overzicht met een fase uit Charleroi-Zulte Waregem. "Na een dieptepas komt Theo Bongonda net voor de kleine rechthoek in balbezit. Hij omspeelt de doelman en deze laatste glijdt de aanvaller omver. VAR-tussenkomst voor penalty kick decision was hier nodig."

KV Oostende - KAA Gent (21.10.2018)

"Na een slechte pas gaat speler Jordi Vanlerberghe op het onderbeen van Birger Verstraete staan. Scheidsrechter laat doorspelen maar er is een terechte VAR-tussenkomst voor deze fase."

"Op een tegenaanval Lanceert Giorgi Chakvetadze Stallone Limbombe. Op het moment dat de bal vertrekt staat Taiwo Awoniyi buitenspel en raakt de bal nog. De assistent-scheidsrechter vlagt niet en er wordt gescoord. Correcte VAR-tussenkomst voor buitenspel."

Royal Excel Mouscron - R. Standard de Liège (20.10.2018)

"Na een schot op doel van Sébastien Pocognoli lost doelman Jean Butez de bal. Renaud Emond is er als eerste bij en duwt de bal langs rechts naast de doelman om er zelf langs links rond te lopen. Op dat moment steekt Jean Butez zijn been uit en raakt de aanvaller. Hier had de VAR moeten tussenkomen voor een penalty kick decision."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties