De jacht op de eerste periodetitel in 1B: KV Mechelen en Lommel op kop, maar beschikt Union over de beste papieren?

Diederik Geypen
Diederik Geypen en Dirk Pieters
| 10 reacties
De jacht op de eerste periodetitel in 1B: KV Mechelen en Lommel op kop, maar beschikt Union over de beste papieren?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wie trekt het laken naar zich toe in de jacht op de eerste periodetitel? Vier speeldagen voor het einde kan de strijd nog alle kanten uit.

De kanshebbers

Naar ons gevoel blijven met KV Mechelen, Lommel, Union en Beerschot Wilrijk nog vier teams in de running voor de eerste periodetitel. Westerlo, dat 0 op 12 pakte, staat al op 5 punten van de leidersplaats.

Komend weekend spelen de nummers 1 tot 4 allemaal thuis. Puntenverlies in deze fase van de competitie is uit den boze. Zeker voor de Mannekes, die 3 punten moeten goedmaken.

De inhaalspeeldag

In de herfstvakantie wordt er midweeks gevoetbald in 1B, een gevolg van de uitgestelde matchdag na het losgebarsten voetbalschandaal. Union is de enige van de vier die nog drie keer thuis aan de bak mag. De laatste match is wel een verplaatsing naar KV Mechelen.

Lommel krijgt op papier nog het zwaarste menu voorgeschoteld, met onder meer verplaatsingen naar OH Leuven en Union. De Noord-Limburgers voetballen daarentegen zonder druk en blijven het meest uit de schijnwerpers.

De ploeg in vorm

Westerlo pakte 0 op 12, Malinwa deed het omgekeerde met 12 op 12. De extra-sportieve zorgen hebben geen vat op de Mechelaars. KV knikkerde tussendoor ook nog Antwerp uit de Croky Cup. Het scoringsprobleem lijkt met 12 gemaakte doelpunten in de 4 jongste duels van de baan.

Ook Union zette met een 13 op 15 en een bekerstunt tegen Anderlecht een straffe reeks neer. Met topschutter Niakaté hebben de Brusselaars de topschutter van de reeks in de rangen lopen. Of hij de traditieclub naar de periodetitel schiet, komen we weldra te weten.

Het resterende programma voor de vier

KV Mechelen 18 pt

Roeselare (thuis)
Tubeke (uit)
Westerlo (uit)
Union (thuis)

Lommel 18 pt

Westerlo (thuis)
OHL (uit)
Union (uit)
Beerschot Wilrijk (thuis)

Union 17 pt

Tubeke (thuis)
Beerschot Wilrijk (thuis)
Lommel (thuis)
KV Mechelen (uit)

Beerschot Wilrijk 15 pt

OHL (thuis)
Union (uit)
Roeselare (thuis)
Lommel (uit)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties