Coach en speler leggen het uit na jammerlijke nederlaag: "Het is misschien een cliché, maar ..."

Coach en speler leggen het uit na jammerlijke nederlaag: "Het is misschien een cliché, maar ..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem hield de punten thuis tegen Sporting Lokeren na een dolle slotfase. Eerder in de match hadden de bezoekers nochtans de kansen gehad om te scoren. "Maar wat wil het voetbalcliché?"

"Efficiëntie was een belangrijk woord in deze wedstrijd", gaf Steve De Ridder - ex-Essevee - na de match toe. "In de eerste helft krijgen we drie, vier grote kansen om te scoren."

"Ikzelf kreeg er ook eentje én dan moet je de kansen afmaken, maar dat hebben we niet gedaan. Als je dat niet doet, dan weet je dat je het deksel op de neus kan krijgen. Dat is een voetbalcliché misschien, maar het is wel gebeurd. Een nederlaag tegen een rechtstreekse concurrent doet altijd pijn."

Het leven kan soms schoon zijn, maar dit is even niet leuk

Ook Trond Sollied besefte dat zijn team het voor rust al liet liggen: "We hadden echt moeten scoren. Als je dat niet doet, dan moet je aan de andere kant op de afspraak blijven ... Je weet dat elk team een kans of twee zal krijgen."

"En uiteindelijk scoren ze twee keer uit drie kansjes. We moeten naar onszelf kijken. Ik kon nog niet al te veel trainen met deze groep, nu hebben we veertien dagen om hard te werken. Het leven kan soms schoon zijn, maar nu is het even niet leuk", filosofeerde hij ter besluit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties