Lichtpunten in het donkere Waasland: doelmannen Roef en De Wolf zijn de grote uitblinkers
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 9 reacties

Doelmannen Davy Roef (Waasland-Beveren) en Ortwin De Wolf (Lokeren) blinken uit

Lichtpunten in het donkere Waasland: doelmannen Roef en De Wolf zijn de grote uitblinkers

Zoek het lichtpunt in het Waasland. Lokeren is halverwege rode lantaarn met amper tien punten, W-Beveren staat daar net boven geposteerd met één puntje meer. Maar... Beide ploegen zouden er nog véél slechter voor staan zonder hun doelmannen die zich al meermaals tot Man van de Match kroonden.

Davy Roef (Waasland-Beveren)

De goalie van Waasland-Beveren heeft zijn werk al gehad in de eerste seizoenshelft. Roef moest in veertien competitiewedstrijden (tegen moederclub RSCA mocht hij niet spelen) al 63 reddingen verrichten. Enkel STVV-doelman Kenny Steppe doet net iets beter met 64 saves.

Bovendien heeft Roef een knappe reputatie opgebouwd als penaltystopper. Van de zeven penalty's die Waasland-Beveren al tegenkreeg, hield hij er maar liefst vier uit zijn netten. Dat gaat ook nog eens gepaard met drie clean sheets.

Ortwin De Wolf (Lokeren)

In Lokeren hebben ze nog niet veel reden gehad om te vieren, maar over één ding is íedereen het eens: doelman Ortwin De Wolf gaat een hele mooie toekomst tegemoet.

Het 21-jarige jeugdproduct kwam vorig seizoen in play-off 2 nog piepen, maar heeft intussen collega Davino Verhulst definitief voorbijgestoken als eerste keuze én hield twee clean sheets in de twee beslissende EK-kwalificatiematchen van de Jonge Duivels. Van een steile opmars gesproken.

Qua aantal reddingen staat De Wolf mee op het podium met Steppe en Roef. In twaalf wedstrijden (de eerste twee van het seizoen waren nog voor Verhulst, in Antwerp raakte hij geblesseerd tijdens de opwarming) moest hij al 59 keer een bal uit zijn netten houden. Daarnaast hield hij al vier clean sheets.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties