Union eist duidelijkheid van de KBVB over toekomst van 1B
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 71 reacties

Union Saint-Gilloise eist duidelijkheid van de KBVB over toekomst van 1B

Union eist duidelijkheid van de KBVB over toekomst van 1B

De clubs in 1B ondernemen actie naar aanleiding van het voetbalschandaal. Nu heeft Union, dat net naast de eerste periodetitel greep, een aangetekende brief naar de Belgische voetbalbond gestuurd voor duidelijkheid over het verdere verloop van de competitie.

Jean-Marie Philips van Union bevestigde het nieuws via Belga. "We wilden weten of de bondsprocureur een interne procedure heeft gestart en hoever het daarmee staat. We maakten melding van de financiële en sportieve gevolgen voor Union als de bondsprocureur een laattijdige beslissing zou nemen."

"We hebben de brief niet gestuurd om aan te vallen of een klacht neer te leggen, maar wel om duidelijkheid te vragen", legt Philips uit.

De meeting van de 1B-clubs die morgen gepland staat moet al een en ander opklaren. "We gaan kijken of we apart actie ondernemen of de krachten kunnen bundelen. Beerschot Wilrijk stelde zich al burgerlijke partij, we gaan kijken of we dat allemaal niet moeten doen."

Het onderzoek naar matchfixing van KV Mechelen zorgt voor het meeste onzekerheid. Als de omkoping bewezen wordt en de club zakt, kan de promotie naar de tweedeperiodekampioen of de tweede in het algemene klassement gaan. Dat moet dan wel allemaal voor 15 juni gebeuren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties