Heeft Pearson zijn ideale OHL-middenveld beet? "David geeft Mathieu en mij de kans om als twee 'maften' te lopen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Heeft Pearson zijn ideale OHL-middenveld beet? "David geeft Mathieu en mij de kans om als twee 'maften' te lopen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ondanks de mindere start van de tweede periode en de thuisnederlaag tegen Union hoeven ze bij OHL niet te panikeren. De Leuvenaars lagen zeker niet onder tegen Union, integendeel, en legden vooral in de eerste helft een goede prestatie op de mat. Met dank ook aan een goed draaiend middenveld.

Nigel Pearson lijkt na weken en zelfs maanden dan toch zijn driehoek op het middenveld gevonden te hebben. Ervaren rot David Hubert voor de verdediging, met daarnaast de overal aanwezige Jarno Libert en met Mathieu Maertens - de laatste weken sterk op dreef - in de punt naar voor. Voor Koen Persoons is er zelfs geen plaats meer op de bank, ook de sterk begonnen Jellert Van Landschoot zit op de bank. 

"David regelt alles goed in het middenveld", vertelt Mathieu Maertens. "Jarno en ik luisteren veel naar hem en kunnen zo veel lopen. Dat ik meer offensief tot mijn recht kom? Ik kan meer zwerven en daar heeft de tegenstander het soms moeilijk mee."

Leider Hubert

De jonge Libert spreekt dezelfde taal. "David heeft heel veel leiderskwaliteiten. En Mathieu, dat is een zot die kan blijven lopen", lacht Libert. "We zijn gewoon erg complementair en dat moeten we proberen aan te houden."

'Niet alleen het middenveld

Al zal je Libert niet horen beweren dat het middenveld de reden is waarom het nu wel en een maand geleden niet draaide bij OHL. "Ik denk niet dat het puur het middenveld is", zegt hij. "Maar als groep tonen we meer die drive naar voor. David kan alles vastzetten en dat geeft Mathieu en mij de ruimte om als twee maften te lopen. Zo draait het momenteel erg goed."

"Het zijn andere spelers dan enkele weken geleden op het veld", zegt ook Joeri Dequevy. "Er is momenteel wat meer ervaring in de ploeg, al wil ik zeker de 'boys' van vroeger niet afbreken. David is daar heel belangrijk in, ook door zijn ervaring."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties