Anderlecht-voorzitter Marc Coucke stoort zich aan de soms onterechte kritiek op zijn beleid: "Ik viel van mijn stoel na wat een van onze oud-spelers zei"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 30 reacties
Anderlecht-voorzitter Marc Coucke stoort zich aan de soms onterechte kritiek op zijn beleid: "Ik viel van mijn stoel na wat een van onze oud-spelers zei"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Coucke kreeg de voorbije weken heel wat kritiek te slikken. De sterke man van de grootste club van het land heeft al meermaals aan den lijve ondervonden dat RSC Anderlecht KV Oostende niet is.

De preses van paars-wit vindt de vele commentaren niet altijd even gefundeerd. "Ik merk dat er een opbod is aan kritiek. Zeker wat Anderlecht betreft. Soms is die onterecht", zegt Coucke in Het Laatste Nieuws. "Onlangs zei een van onze oud-spelers: 'Ik vind Coucke een waardeloze vent, want hij beloofde te werken met de jeugd en doet het niet.' Ik viel van mijn stoel."

Coucke verdedigt zijn jeugdpolitiek. "Kijk eens hoeveel jeugdspelers wij de voorbije maanden een contract hebben gegeven! En kijk naar Amuzu, Saelemaekers, Bornauw. Allemaal jeugdspelers die hun kans krijgen bij de eerste ploeg", aldus de voorzitter.

"Ik merk dat ik voortdurend in een 'catch 22' zit"

De negativiteit rond zijn beslissingen stoort Coucke. "We doen veel voor de jeugd, maar dan krijg je daar toch kritiek op. Dat vergemakkelijkt de zaken echt niet, hoor."

"Ik merk ook dat ik voortdurend in een 'catch 22' zit. Ik kan voor niemand goed doen. Als ik in de Pro League niet communiceer over het voetbalschandaal, zegt de pers dat ik mij wegsteek. Als ik wél praat, dan zijn er clubs die mopperen dat ik te veel op de voorgrond treed. En zo gaat dat voortdurend door. Ook bij Anderlecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties