Makélélé over loze beloftes makelaars en riante spelerslonen: "Je kan voetbal wat vergelijken met drugs"

Mathias Vranckx
| 0 reacties
Makélélé over loze beloftes makelaars en riante spelerslonen: "Je kan voetbal wat vergelijken met drugs"
Foto: © photonews

Hij is een van de beste Franse voetballers aller tijden en toch heeft Eupen hem kunnen strikken voor het trainersvak in de Jupiler Pro League. Nu geeft de voormalige middenvelder zijn mening over wat er vandaag allemaal speelt in het voetbal, met in het bijzonder het Belgische schandaal.

Claude Makélélé is in Sport/Voetbalmagazine bijzonder open wanneer het over delicate onderwerpen gaat. Zo vertelt de Fransman onder meer dat hij het erg jammer vindt dat het huidige Belgische voetbalschandaal een grote impact heeft op iedereen. "Doordat mensen van buitenaf hun neus in het voetbal steken, gaat de sport waar zovelen van houden kapot. Minder en minder jongetjes dromen er van om voetballer te worden."

Voetbal of drugs

"Dat zou zeer zuur zijn aangezien België een enorm potentieel heeft. Dat zag je op het WK, eigenlijk waren jullie beter dan Frankrijk. Jullie hadden het wereldkampioenschap kunnen winnen", vindt Makélélé. Maar ook in het thuisland van de ex-profvoetballer verloopt niet alles koosjer. Kijk naar de financiële omweggetjes bij PSG en Monaco. "Het gebeurt overal. Voetbal is het best verkopende product ter wereld, het komt wat in de buurt van drugs", verrast de ex-international plots.

"De spelerslonen zijn hallucinant geworden, maar je zal me nooit horen zeggen dat een voetballer te veel verdient. Zij zijn de ware actoren. Al het geld komt via hen binnen. Wel storend vind ik het feit dat een gemiddelde speler tegenwoordig voor een belachelijk hoge prijs naar een andere club kan trekken. Je hoeft maar een paar matchen goed te spelen en een jongeling wordt al voor 40 miljoen euro verkocht."

Janssen en Jansen

Die jongelingen linkt de Eupen-trainer dan weer aan makelaars en hij haalt stevig uit naar de louche mannen die het vak kapotmaken. "Veel makelaars verkopen gebakken lucht. Ze beloven je dat je mag gaan spreken met Barcelona, maar uiteindelijk zitten Janssen en Jansen aan de andere kant van de tafel. Dan haak je toch af", stelt Makélélé zich de vraag. 

"Ik heb doorheen mijn carrière als speler alleszins maar één makelaar gehad. Sinds ik trainer ben, stapte ik over naar een advocaat. Spelers worden vandaag zodanig afgezet dat het logisch is dat ze om de haverklap van 'vertrouwenspersoon' veranderen", besluit de kleine Fransman. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties