Marc Brys onderstreept het driejarenplan bij STVV: "We praten hier nog niet over play-off 1"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties
Marc Brys onderstreept het driejarenplan bij STVV: "We praten hier nog niet over play-off 1"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In een interview met RTBF heeft Marc Brys het uitgebreid over het opvallend sterke seizoenbegin van STVV, maar ook over de vlotte samenwerking met de Japanse bazen.

Dat de ploeg met beide voetjes op de grond blijft, maakt Brys al snel duidelijk in het interview met RTBF: “We praten hier nog niet over play-off 1”, aldus de STVV-coach. “We zitten in seizoen één van een driejarenplan. Daarin is de top 6 wel een doel, maar we hebben geduld.”

Sint-Truiden klopte Anderlecht dit weekend en staat nu zelfs nog iets steviger in de top zes: “Ik ben niet verrast dat we hier nu staan als ploeg. We zijn erg constant geweest en dat is waar ik naartoe wil.”

Bij Moeskroen moest ik bepaalde Spaanse spelers opstellen van de voorzitter

'De Kanaries' zijn in handen van Japanse eigenaars en volgens Brys verloopt de samenwerking erg vlot: “De Japanners zijn uiterst professioneel en laten me mijn werk doen. Ze leggen met niets op, want als dat gebeurt dan hou ik er gewoon mee op.”

En dat overkwam Brys al eens. Tijdens zijn periode bij Moeskroen (2007) was er volgens hem wel sprake van een opdringerige voorzitter: “Voorzitter Dufermont had aangedrongen om enkele Spaanse spelers in de etalage te zetten. Toen zei ik dat het genoeg was.”

Zaterdag moeten de troepen van Brys op bezoek bij een andere ploeg uit play-off 1: Antwerp

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties