Analyse Antwerp kampt met een scoringsprobleem: enkele opvallende cijfers
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 34 reacties

Antwerp kampt met een scoringsprobleem: enkele cijfers

Antwerp kampt met een scoringsprobleem: enkele opvallende cijfers
Foto: © photonews

Antwerp staat mooi te pronken op een gedeelde tweede plaats met Club Brugge en dat hebben ze vooral te danken aan hun uitstekende defensieve organisatie. Voorin draait het een stuk minder, want van alle kandidaten voor play-off 1 scoorde de 'Great Old' het minst.

27 goals in 19 wedstrijden. Als we gaan zoeken naar een ploeg die het minder goed doet in het aanvallende compartiment dan moeten we al naar de rechterkolom gaan, waar Cercle 23 doelpunten verzamelde. Alle ploegen uit de top acht doen het dus beter dan rood-wit.

Ondanks de weinige goals dit seizoen is kansen creëren niet echt het probleem bij Antwerp, het is vooral de afwerking die voor verbetering vatbaar is. Afgelopen weekend verloren de Sinjoren met 0-2 in eigen huis, maar het voetbalde 23 doelpogingen bij elkaar. Daarvan ging er slechts eentje tussen de palen.

En dat is niet de enige keer dat Antwerp meer dan 20 doelkansen creëerde om uiteindelijk… niet te scoren. Dat gebeurde ook al op 4 augustus toen Kortrijk een punt kwam stelen op de Bosuil. Volgens de statistieken van de Jupiler Pro League zelf hadden de Antwerpenaren toen zelfs 32 doelpogingen.

De topscorers van het team zijn Refaelov en Owusu met elk zes goals. Topschutter Samatta telt er het dubbele. In de top 8 heeft alleen de topscorer van Gent, Yaremchuk, minder doelpunten achter zijn naam staan (5).

Maar bij Gent en andere teams komt het gevaar van vele spelers. Bij Antwerp niet. Daar zijn er naast Refaelov en Owusu maar twee spelers die meer dan een keer scoorden: Mbokani (3) en Haroun (5).

Antwerp weet dus waar het tijdens de wintermercato naar moet zoeken en waar het op training aan moet werken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties