Interview Ariël Jacobs: "De zin om een nieuwe ploeg te vinden is aanwezig"
Mathias Vranckx
| 4 reacties

Ariël Jacobs staat dicht bij terugkeer naar trainerschap!

Ariël Jacobs: "De zin om een nieuwe ploeg te vinden is aanwezig"
Foto: © Photonews

De oud-trainer van Anderlecht en Kopenhagen besliste om zijn trainerscarrière in juli 2014 on hold te zetten. Nu komt daar misschien wel weer verandering in.

Ariël Jacobs werd in 2010 en 2012 kampioen met Anderlecht. In 2014 trok hij naar Kopenhagen, maar daar bleef hij na het behalen van alweer een landstitel toch maar een dik jaar. Vanaf toen was het genoeg voor de Belg. Hij pauzeerde zijn carrière als voetbalcoach. Heel wat jaren verder komt Jacobs met deze woorden. 

Ouders

"Ik heb het gemist, het is al bijna vijf jaar geleden", onderstreept de huidig analist. "De gezondheidstoestand van m'n ouders baarde me zorgen en toen heb ik direct stop gezegd. Ze zijn twee en drie jaar geleden overleden. De zin om nu weer een nieuwe ploeg te vinden is aanwezig. Ik ben een realist, ik weet dat ik 65 jaar en dus een gok ben voor vele teams. Maar ik heb het voordeel dat ik ervaring heb. En fysiek en mentaal ben ik voor 100 procent klaar. De afstand die ik nam heeft ervoor gezorgd dat ik kon herbronnen." 

Hoe snel hij weer aan het werk zal zijn hangt volgens de Vilvoordenaar niet van hem af. "Dat is aan de clubs. Ik heb nooit een makelaar gehad en nooit de pretentie, noch de arrogantie om me bij een team op te dringen."

Technisch directeur

Er zijn trouwens al gegadigden. "Ik heb een paar voorstellen uit het buitenland gehad, maar het sportieve project was niet wat het moest zijn. Daarom heb ik geweigerd." Jacobs heeft eerder een voorkeur voor eigen land. "Waarom niet in België terugkeren? Zelfs de functie van technisch directeur zou me kunnen interesseren", concludeert Ariël Jacobs.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties