Reactie Preud'homme is een gelukkig trainer: "De evolutie van de ploeg doet me het meeste plezier"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Charleroi
| 4 reacties
Preud'homme is een gelukkig trainer: "De evolutie van de ploeg doet me het meeste plezier"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Negen op negen, dan kan je op je gemak een beetje vakantie nemen. Michel Preud'homme straalde na de winst op Charleroi. "Het was niet onze mooiste match, zeker niet." Maar hij zag dingen die hij zo graag erin pompt bij een ploeg onder zijn hoede.

"We hebben een heel volwassen match gespeeld, met een goeie organisatie zonder bal en veel pogingen om aan te vallen", analyseerde hij de eerste helft. "In de tweede helft hebben we de bal te snel weggekeild en zo kon Charleroi meer mensen in de aanval brengen. Ik had liever gehad dat we de bal beter behandeld hadden, maar ik zag veel solidariteit. Spelers die voor elkaar wilden werken."

En dat is net wat hij zo graag heeft: een echte ploeg. Hij bracht ook drie keer op rij dezelfde elf aan de aftrap. "Maar dit is geen type-elftal. Kijk maar naar de namen op de bank. Ik heb zelfs jongens in de tribune moeten zetten die klaar zijn om te starten. Ze kunnen allemaal in de basis staan", glimlachte Preud'homme.

Preud'homme ziet dat zijn ploeg eindelijk op de goeie weg zit. "Hoe ik de evolutie zie? In Europa hebben we een goed parcours afgelegd, quasi perfect als je de namen ziet. In de Beker was het catastrofaal, maar in de competitie maken we progressie. De evolutie van de ploeg - op alle vlakken - doet me het meeste plezier: technisch, tactisch, qua solidariteit..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties