Talent kijkt - na 2,5 seizoenen bankzitten bij Genk - uit naar de wedstrijden die eraan komen na de winterstop: "Hoe meer druk, hoe beter hij wordt"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 5 reacties

Nordin Jackers mag zich in januari bewijzen bij Genk

Talent kijkt - na 2,5 seizoenen bankzitten bij Genk - uit naar de wedstrijden die eraan komen na de winterstop: "Hoe meer druk, hoe beter hij wordt"
Foto: © photonews

De jeugdopleiding van Racing Genk heeft al heel wat topkeepers voortgebracht. Courtois, Bolat, Casteels... En ze hebben er nog eentje klaarzitten. Nordin Jackers is al drie jaar doublure bij de Limburgers, maar bij zijn entourage hopen ze nu wel op een serieuze kans.

Zijn manager, Mark Volders - zelf ex-doelman -, vindt dat zijn poulain klaar is voor het grote werk. In januari is Danny Vukovic weg naar de Asian Games en mag Jackers zich opmaken voor zeker al enkele matchen. "We kijken er naar uit", zucht Volders. "Hij stond al dicht bij een basisplaats deze zomer, maar ondanks een goeie voorbereiding koos men uiteindelijk toch voor Vukovic. Ik ga niet verstoppen dat dit toch een klap was voor hem."

Mark, je had blijkbaar al op meer kansen gerekend voor Nordin?

"Met drie competities die ze speelden... Ja, toch wel. Pas op, Genk doet het fantastisch en Nordin gaat mee in dat verhaal. Dat goeie groepsgevoel is heel belangrijk. Maar eerlijk gezegd hadden we toch op meer minuten gerekend. Hij was 2 maanden out met een blessure en dat speelde natuurlijk ook niet in zijn voordeel."

Jij gelooft echt in hem. Wat vind je als ex-doelman zelf van zijn ontwikkeling?

"Ik denk dat hij een heel mooie carrière kan maken. Maar hij moet gaan spelen. Hij heeft enorm veel talent. Nordin speelde bij alle nationale jeugdploegen en zit reeds van zijn 18e op de bank bij Genk. Dat betekent dat je veel in je mars hebt. Ook bij Genk heeft hij het altijd goed gedaan, nooit teleurgesteld... Maar op een gegeven moment moet je een kans krijgen."

Jij denkt dat hij er helemaal klaar voor is?

"Daar ben ik 100 procent van overtuigd. In de tien matchen die hij al gespeeld heeft, bewees hij dat ook. Hij is ook nummer 1 bij de nationale -21, die naar het EK gaan. Daar is hij één van de sterkhouders. Dat wil toch ook wel iets zeggen?” 

Wat zijn de grootste kwaliteiten van Nordin Jackers?

"In detail treden heeft weinig zin maar laat ons zeggen dat hij alle basiseigenschappen heeft van de moderne doelman. En wat ik persoonlijk héél belangrijk vind: er staat een heel goeie kop op.  En hij heeft iets wat je niet kan trainen: hoe meer druk, hoe beter Nordin wordt. Dat totaalplaatje ziet er heel goed uit."

Als we je zo horen, zal er na het seizoen ook een bilan gemaakt worden... Wat als die negatief uitvalt?

"Wij maken elk jaar een bilan op….. Al jaren is er veel interesse voor Nordin , maar ons sportief plan was duidelijk: Nordin heeft altijd gezegd dat hij als jeugdspeler van Genk er ook de nummer 1 wil worden. En de signalen zijn positief. Volgend seizoen moeten ze dan duidelijk zijn kaart trekken. Gaat hij fouten maken? Tuurlijk, dat doet iedereen, jong én oud.  Maar hoe wil je anders dat ze ervaring opdoen?"

En wat als hij het goed doet in januari? 

"Ik heb hem gezegd om wedstrijd per wedstrijd te bekijken. Hij moet gewoon zijn ding doen tijdens die eerste match in Sint-Truiden en daarna kijken we wel naar de volgende wedstrijd. Je moet ook gediend worden door de resultaten... Maar als je volgend seizoen met Nordin wil starten, lijkt het me toch aangewezen dat hij aan wedstrijden moet komen dit seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties