Van onbekende zomeraankoop tot seizoensrevelatie: "Had niet gedacht dat het zo snel zou gaan" & "Assists belangrijker dan goals"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 12 reacties

Het gaat Simen Juklerod voor de wind bij Antwerp

Van onbekende zomeraankoop tot seizoensrevelatie: "Had niet gedacht dat het zo snel zou gaan" & "Assists belangrijker dan goals"

Hij arriveerde deze zomer als een volstrekt onbekende bij Antwerp, maar intussen hebben de fans van 'the Great Old' hun nieuwe linksback in de armen gesloten. Zelf had Simen Juklerod verwacht dat hij een aanpassingsperiode ging nodig hebben.

Hij verraste vriend en vijand door ancien Jelle Van Damme van de linksachter naar het centrum van de verdediging of zelfs naar de bank te verwijzen, maar niemand die het Simen Juklerod kwalijk neemt. Toch zeker niet de fans van Antwerp. Hij zit al aan één goal en vijf assists en maakt deel uit van één van de beste achterhoedes van onze competitie.

Marathon man

Negentien minuten tegen Club Brugge. Dat is de enige periode waarin de Noorse linksback van Antwerp dit seizoen nog niet speelde. “Nochtans had ik vooraf ingecalculeerd dat ik een aanpassingsperiode van zes maanden nodig zou hebben”, zegt Juklerod bij Het Nieuwsblad. “Het is veel sneller gegaan dan ik had verwacht. Ik heb mijn kans gegrepen en hoop zo nog een tijdje door te gaan.”

Met een overstapje zijn rechtstreekse tegenstander in de wind zetten en dan een gerichte voorzet versturen: dat is het handelsmerk van de Scandinaviër. "Iedereen weet intussen wat ik ga doen, dus ik moet nu iets anders verzinnen. Maar één tegen één passeer ik nog geregeld een verdediger. Alleen worden mijn voorzetten nu niet afgemaakt."

Antwerp staat momenteel derde in de Jupiler Pro League en pakte de meeste driepunters tegen de 'kleintjes'. Tegen de topclubs oogt het puntentotaal wat teleurstellend. "Toch voel ik dat we ermee kunnen wedijveren. Tegen Genk stonden we bijvoorbeeld 2-0 voor bij de rust. Ik twijfel er niet aan dat we het ook tegen de grote ploegen kunnen", besluit Juklerod.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties