Interview Ariël Jacobs: "Het vertrek van Devroe was logisch" & "De druk op Zulj zal groot zijn"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Ariël Jacobs blikt terug op een bewogen dag bij Anderlecht met onder meer de komst van Zulj en het vertrek van Devroe

Ariël Jacobs: "Het vertrek van Devroe was logisch" & "De druk op Zulj zal groot zijn"
Foto: © photonews

Het ging woensdagnamiddag bijzonder snel op Anderlecht. Er was het vertrek van Musona, de aankoop van Zulj en uiteraard ook het einde van de samenwerking tussen de hoofdstedelingen en Luc Devroe.

De samenwerking tussen Anderlecht en Luc Devroe werd woensdag beëindigd en met Zulj werd er ook meteen een nieuwkomer aangekondigd. Wij vroegen Ariël Jacobs, jaren trainer geweest bij paars-wit, wat zijn bevindingen waren over de gang van zaken bij Anderlecht.

"Een logisch gevolg van wat er zich nu allemaal aan het afspelen is bij de club", zei Jacobs. "Voor Marc Coucke was het geen evidente beslissing, ze verlieten Oostende hand in hand en arriveerden samen aan het Astridpark. Maar achteraf bekeken was het wel een beslissing die in de lijn van de verwachtingen lag en een die in dit profwereldje zeker te verdedigen valt. Wanneer een trainer geen resultaten boekt wordt hij op de keien gezet. Bij Anderlecht liep de zomermercato in het honderd en Devroe was daar verantwoordelijk voor", legt de ex-coach van Anderlecht en La Louvière uit.

Paars-wit kondigde ook de transfer van Zulj aan, de man die het middenveld wat meer kleur moet geven. "Om een mening te geven moeten we eerst nog wat geduld uitoefenen. Stanciu was ook een uitstekende speler, maar die is ook niet geslaagd. Hanni had ook die creatieve toets kunnen bijbrengen, maar op zijn plaats torste hij grote verantwoordelijkheden en veel druk. De international is ook een goede speler, maar er is een niveauverschil tussen de Belgische en de Oostenrijkse competitie. De verwachtingen zullen bij hem minstens even hoog liggen als anders, zeker omdat hij in januari is gearriveerd en dan moet je direct beslissend zijn in je nieuwe shirt", besloot Jacobs.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties