Zulj, het nieuwe creatieve brein van paars-wit, toont meteen branie: "Ik zie wat anderen niet zien en ik kan het uitvoeren"

Clint Vens
| 23 reacties
Zulj, het nieuwe creatieve brein van paars-wit, toont meteen branie: "Ik zie wat anderen niet zien en ik kan het uitvoeren"
Foto: © photonews

Anderlecht zocht en vond zijn nieuwe nummer 10 in de persoon van Peter Zulj. De Oostenrijkse international werd donderdagavond in de bloemetjes gezet door zijn ex-werkgever Sturm Graz en reageerde voor het eerst ook op zijn transfer naar paars-wit.

Op een gala mocht de rijzige middenvelder de prijs van ‘Sturm Graz-speler van het Jaar’ in ontvangst nemen. Vorig seizoen werd hij ook al verkozen tot beste speler van Oostenrijk. Een teken dat het voor Zulj tijd werd voor een stap hogerop.

Europees voetbal

Die uitdaging vond hij in RSC Anderlecht, ondanks dat hij schermde met andere interesse: "Ik kon naar Italië (Empoli, red.), maar Anderlecht - een team dat meespeelt voor Europees voetbal - sprak me veel meer aan", klinkt hij bij Het Laatste Nieuws

Uit een gesprek met coach Rutten blijkt alvast dat ik in zijn filosofie pas

De 25-jarige middenvelder sprak zich ook uit over zijn positie: "Ik kan als nummer tien spelen, maar ook lager op het middenveld is een optie”, omschrijft Zulj zijn beste posities. “Uit een gesprek met de coach blijkt alvast dat ik in zijn filosofie pas - voetballen. Ik zie wat anderen niet zien. En ik kan het uitvoeren.”

Nog even geduld fans

Dat klinkt allemaal veelbelovend, maar de paars-witte fans zullen nog wat op hun honger moeten zitten. Hun kerverse aanwinst zal er nog niet bij zijn tegen Gent: “Ik moet me eerst wat aanpassen.” We zijn benieuwd of hij zijn eigen positieve woorden en die in de Oostenrijkse media kan waarmaken bij de Brusselaars. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties