Vader van Indy Boonen over de opleiding van zijn zoon bij Man United en de keuze voor KVO: "De factor Verheyen"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 9 reacties

Jacky Boonen, de vader van Indy, legt uit waarom zijn zoon voor KV Oostende koos

Vader van Indy Boonen over de opleiding van zijn zoon bij Man United en de keuze voor KVO: "De factor Verheyen"
Foto: © photonews

Indy Boonen genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij Manchester United en koos daarna voor een avontuur aan de Belgische kust. Zijn vader, ook een profvoetballer geweest, legt uit hoe dat komt.

Indy Boonen trok op 15-jarige leeftijd van Racing Genk naar Manchester United voor het verdere vervolg van zijn jeugdopleiding. In Engeland heeft hij nooit kunnen doorbreken, maar daar hebben ze bij de familie Boonen geen spijt van. "Mochten we opnieuw kunnen kiezen, we hadden altijd dezelfde keuze gemaakt", zei vader Jacky, zelf ook profvoetballer geweest, bij Het Laatste Nieuws.

"De Belgische clubs horen het niet graag, maar zo'n opleiding krijgen is hier onmogelijk. Daar zijn wel 15 tot 20 mensen met één lichting bezig, hier hoogstens drie."

De kans op spelen bij United was uiteraard bijzonder klein, dus besloot Indy om terug te keren naar België. Hij kon naar Genk, maar ook KV Oostende toonde interesse. "Ik had hem graag zien terugkeren naar Genk, maar bij KVO hadden we het beste gevoel. De factor Verheyen was voor Indy doorslaggevend. Als ik nu zie wie bij Genk allemaal de kans krijgt, was dat voor hem daar ook het geval geweest."

Bij de kustploeg krijgt Boonen intussen veel speelgelegenheid, al is er nog ruimte voor verbetering. "Zijn lichaam is zijn grootste werkpunt. Dit seizoen moet hij zoveel mogelijk spelen en zijn doelpuntjes meepakken, maar volgend jaar moet hij er staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties