Drie spelers uit de Jupiler Pro League strijden om een finaleplaats in de Asian Cup

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties
Drie spelers uit de Jupiler Pro League strijden om een finaleplaats in de Asian Cup

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Iran, Japan, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten zijn de vier overgebleven landen op de Asian Cup en zij strijden maandag en dinsdag voor een plek in de finale. Nog drie spelers uit de Jupiler Pro League zijn in de running.

Donderdag plaatsten Japan en Iran zich al voor de halve finales van de Asian Cup en vrijdag volgden Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Dat laatste land schakelde Australië uit, dus Racing Genk kan binnen de korste keren weer een beroep doen op Danny Vukovic.

De eerste halve finale wordt gespeeld tussen Japan en Iran en dat wil zeggen dat er minstens één land met een speler uit de Belgische competitie in de finale zal staan. Japan heeft met Endo en Tomiyasu twee spelers van Sint-Truiden in de rangen en Eupen moet het nog een tijdje zonder verdediger Pouraliganji doen.

In de finale treffen ze de VAE of Qatar. Geen speler uit de Jupiler Pro League in die halve finale, maar wel eentje met een verleden bij Eupen. Akram Afif speelde verspreid over twee periodes 2,5 jaar bij de club uit de Oostkantons.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties