Alexander Maes pikt er één speler uit van KV Mechelen: "Die hangt de hele wedstrijd de eikel uit"

Redactie
| 8 reacties
Alexander Maes pikt er één speler uit van KV Mechelen: "Die hangt de hele wedstrijd de eikel uit"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Straks staan Beerschot Wilrijk en KV Mechelen tegenover elkaar. Alexander Maes was alvast goed voor enkele straffe uitspraken vooraf om de boel op scherp te zetten: "Zij zijn leper, wij hebben meer talent."

Al bedoelt hij dat wel niet slecht, want hij wil eigenlijk meer van die lepere spelers in zijn eigen ploeg zien. "Sommige van ons spelers mogen af en toe wat meer pit of passie tonen. Ikzelf op de eerste plaats. We zouden echt wel wat meer eikels mogen zijn op het veld."

"Bij Mechelen hebben veel spelers dat wel, dat eikelgedrag. Dat is het ­enige verschil tussen beide teams, denk ik. Ik vind dat wij meer talent hebben, maar zij zijn leper en ­hebben gewoon meer ervaring", vertelt hij in GvA.

Van Damme

Maar hij vindt ook Mechelen al veel geluk heeft gekend. "Akkoord, ze hebben een goede ploeg met talentvolle spelers, maar als ik dan de wedstrijd van twee weken geleden op Union zag… Van Cleemput had daar altijd een rode kaart moeten ­krijgen en Union kreeg een overduidelijke strafschop niet. Ze weten allemaal perfect hoe ze de scheidsrechter moeten bespelen."

"Zo'n Joachim Van Damme hangt een hele wedstrijd de eikel uit, praat ook voortdurend met de scheidsrechter en ontsnapt dan nog vaak aan een gele kaart. En als hij een speler van de ­tegenstander een kaart kan aannaaien, zal hij ook niet twijfelen. Ik denk dat ik dat niet in mij heb. Dat zit niet in mijn spel en ook niet in mijn karakter."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties