Stilte voor de storm? De 10 duurste wintertransfers tot nu toe
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Dit zijn de tien duurste wintertransfers tot nu toe

Stilte voor de storm? De 10 duurste wintertransfers tot nu toe

Het grote geld wordt meestal pas in de zomer uitgegeven en dat is dit jaar niet anders. Frenkie De Jong was tot dusver de duurste winteraankoop, maar wie staat er nog in de top 10?

Alle grote toppers spelen natuurlijk bij hun club en dus is er voor hen weinig reden om te vertrekken. En als er dan toch eens een grote vis verkast -Higuaín of Morata- dan is het op huurbasis om er in de zomer weer veel geld voor te kunnen vragen. Aan welke spelers werd er dan wel veel geld uitgegeven deze winter? Een overzicht.

Sala & Diaz: 17M

Cardiff zit in zak en as na de het verdwijnen van winteraankoop Emiliano Sala. De Argentijn geraakte vermist en het laatste waar ze bij de club uit Wales nu aan zullen denken is de 17 miljoen euro die ze voor de spits van Nantes betaald hebben.

Brahim Diaz werd door Real Madrid weggekaapt bij Manchester City. De 19-jarige middenvelder staat bekend als een van de grootste talenten van zijn generatie.

Haidara: 19M

Amadou Haidara maakt de overstap van het ene 'Red Bull' (Salzburg) naar het andere (Leipzig). Bij de Oost-Duitsers hopen ze alvast dat de 20-jarige Malinees de nieuwe Keita, nu Liverpool, wordt. De gelijkenissen zijn alvast treffend: centrale middenvelder en hij komt voor veel geld over van Salzburg.

 Talisca: 19,2M

Niet de meest bekende speler en dat zal wellicht nog wel even zo blijven. Hij werd door Benfica verhuurd aan het Chinese Guanghzou Evergrande en toen de huurovereenkomst afliep kochten de Chinezen hem definitief over. 

Solanke: 21,2M

Een van de 'kleintjes' in Engeland die in dit lijstje voorkomen mag ondertussen al niet meer verbazen. Bournemouth gelooft in de talentrijke aanvaller en legde flink wat geld op tafel. Liverpool nam hem destijds gratis over van Chelsea en passeert nu met open armen langs de kassa.

Milanees duo: 35M + 35M

We hebben al een Malinees gehad in dit overzicht, nu ook twee kersverse Milanezen. AC doet al enkele jaren heel wat moeite om terug bij de Italiaanse top aan te sluiten en met Paqueta en Piatek werd er niet op een euro meer of minder gekeken. De eerste komt over van Flamengo en de tweede moet onmiddellijk voor goals zorgen. De ex-spits van Genoa kent de Serie A al een tijdje.

Paulinho: 42M

Wellicht een van de vreemdste transfers in dit lijstje. Barcelona plukte hem in de zomer van 2017 weg bij Guanghzou Evergrande voor 40 miljoen euro en gebruikte hem een jaartje. In het begin van dit seizoen werd hij opnieuw uitgeleend aan de Chinese club voor 5,5M en op 2 januari vertrok hij definitief naar daar voor 42M.

Paredes: 47M

Heet van de naald, want hij zit nog maar sinds vandaag bij PSG. Zenit kocht hem anderhalf jaar geleden voor 23 miljoen euro van AS Roma en vangt er nu meer dan het dubbele voor. Mooie deal van de Russen.

Pulisic: 64M

Gekocht door Chelsea in de winter, maar hij sluit pas deze zomer aan bij de Londense club. Bij Dortmund zullen ze zich in de handen wrijven. Een grote transfersom incasseren voor een beslissende speler die wel nog heel het seizoen kan meestrijden voor de titel in de Bundesliga.

De Jong: 86M

Er doen heel wat transferprijzen de ronde, maar wij nemen die van 86 miljoen. Voor De Jong en Ajax geldt hetzelfde als voor Pulisic en Dortmund. In de zomer pas vertrekken, tientallen miljoenen incasseren en hopen dat de speler hen nog aan de titel helpt.

(Voor alle transferprijzen werd transfermarkt.com gebruikt als bron.)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties