Michael Verschueren over de laatste uren op de transfermarkt: "Dat wil ik nooit meer meemaken" & "Paniek van jewelste"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Michael Verschueren over de laatste uren op de transfermarkt: "Dat wil ik nooit meer meemaken" & "Paniek van jewelste"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

In de laatste minuut van de wintermercato wist sportief directeur Michael Verschueren alsnog Yannick Bolasie aan te trekken bij Anderlecht. De stress was enorm in die laatste hectische minuten gaf hij toe.

De transfer van Yannick Bolasie was rond en tientallen seconden later luidde de alarmklok van de wintermercato. Dat was nipt voor Anderlecht! "Men had mij gewaarschuwd dat het een heksenketel zou worden, maar dit scenario? Dat wil ik nooit meer meemaken!" Michaël Verschueren, de sportieve baas bij paars-wit was blij dat het eindelijk februari was.

In een interview met La Dernière Heure kwam hij terug op de laatste uren van de transferperiode. "Het begon al toen Yannick zijn vlucht miste nadat hij in de file gevangen zat. Om 21u30 arriveerde hij op Neerpede met zijn advocaat en twee makelaars. Hij had nog enkele opmerkingen over het contract en we moesten het nog naar het Engels vertalen. Om 23u40 gaf de Engelse FA haar fiat voor de transfer."

Paniek van jewelste

"Maar het systeem van de FIFA weigerde de deal. Er was een foutje ingeslopen langs de kant van Everton. Vervolgens heeft Johan Plancke, onze specialist, de mensen van Everton over de telefoon begeleid. En de klok bleef maar tikken. Er restte ons nog een kwartier, negen minuten, zes, drie... Er heerste een paniek van jewelste. Berichten van ongeruste supporters bleven binnenstromen."

En dan, de verlossing: "Met nog 43 op de klok kregen we eindelijk groen licht. Wat een opluchting!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties