Ex-topschutter aan het woord over huidig topschutter en play-offs: "Samatta kan zeker de kaap van de 30 goals halen"

Sam Suttels
Sam Suttels
| 0 reacties
Ex-topschutter aan het woord over huidig topschutter en play-offs: "Samatta kan zeker de kaap van de 30 goals halen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Erwin Vandenbergh maakte van 1976 tot 1995 het mooie weer op onze Belgische voetbalvelden.  De voormalig winnaar van de Gouden Schoen in 1981 werd in zijn carrière zes keer topschutter voor zowel Lierse, Anderlecht als Gent. In 1979 scoorde hij maar liefst 39 goals voor Lierse.

Huidig topschutter dit seizoen is Mbwana Samatta met 20 rozen. Vandenbergh acht het zeker mogelijk de Tanzaniaan de kaap van de 30 doelpunten kan halen dit seizoen. “Waarom niet? Alles is mogelijk. Er zijn nog veertien wedstrijden te spelen, waarvan vier in de reguliere competitie en tien in de play-offs. Het is moeilijk te voorspellen, maar het kan best.”

Verder ziet hij niemand nog een bedreiging vormen voor de huidige Gouden Stier, mits hij gespaard blijft van blessures. “Ik zie niemand nog in staat om Samatta te bedreigen, de achterstand is te groot. Zonder blessures is het een uitgemaakte zaak dat hij topschutter wordt. Spelers zoals Santini waren sterk in het begin en lieten het erna volledig hangen.”

Vertekend beeld

Op de vraag of hij het correct vindt dat Harbaoui vorig jaar topschutter kon worden na een resem goals in play-off 2 antwoordde hij als volgt: “Er zullen mensen zijn die ja zeggen en ook mensen die nee zeggen. Ikzelf ben geen voorstander van de play-offs. Ik ga niet zeggen dat het competitievervalsing is, maar het geeft een vertekend beeld."

"In wedstrijden waarin niets meer te winnen of te verliezen valt zijn spelers niet altijd meer even gemotiveerd. In tegenstelling natuurlijk tot iemand die nog voor de topschutterstitel speelt. Enkel rekening houden met de reguliere competitie zou correcter zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties