Analyse Waarom Lokeren er goed aan doet om trainer De Boeck mee te nemen naar 1B

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 10 reacties
Waarom Lokeren er goed aan doet om trainer De Boeck mee te nemen naar 1B
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is in de voorwaardelijke wijs, want een mirakel is nog niet geheel uitgesloten, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat Sporting Lokeren volgend seizoen naar 1B. De hamvraag: zal dat nog met trainer Glen De Boeck zijn?

In Lokeren is de voorbereiding op een reboot voor volgend seizoen al in volle gang. Vandaag werd bekend dat het bestuur in dat opzicht al verkennende gesprekken voerde met trainer Glen De Boeck om zijn lopende contract te verlengen. Hier bekijken we of dat de beste optie zou zijn voor alle partijen.

Allereerste degradatie

Peter Maes: 9 op 39 (0,69 p.p.w.)
Trond Sollied: 7 op 30 (0,70 p.p.w.)
Glen De Boeck: 3 op 15 (0,60 p.p.w.)

Verkijk je niet op de resultaten: iedereen besefte op voorhand maar al te goed dat De Boeck begon aan een quasi onbegonnen taak. Eigenlijk was het realistisch gezien al bijna voorbij na de 0-3 thuisnederlaag tegen Zulte Waregem, vijf dagen na zijn officiële voorstelling. 

De Boeck stond toen bekend als de kapitein die zinkende schepen boven water kon houden. Waasland-Beveren (2012), Moeskroen (2016) en Kortrijk (2017) bleven allemaal in de hoogste klasse na de komst van de 'crisismanager'. Nu wordt het de eerste keer in zijn trainerscarrière dat hij zal degraderen.

Geen ervaring, geen probleem

Enige ervaring in Eerste Klasse B, toch wel een heel speciale competitie, heeft De Boeck niet. Maar hoeft dat  per se een obstakel te zijn? Zeker niet. Het zal voor de hele club zoeken zijn na 23 jaar in de hoogste klasse.

Of hij niet te goed is voor 1B? Marc Brys heeft een mooi precedent gesteld: vorig seizoen deed hij het nog voortreffelijk met Beerschot Wilrijk, nu staat hij op het punt om STVV naar play-off 1 te loodsen. Vooral winnen in 1B is wellicht zelfs een betere optie dan vooral verliezen in 1A. Voor je 't weet lig je anders weer op het drukbezette trainerskerkhof in België.

De hand van Glen De Boeck

Ondanks het feit dat De Boeck nog maar vijf matchen op de Lokerse bank zat, was zijn hand al snel concreet te zien. Verhulst keerde succesvol terug in doel, zijn tactische plan met onder meer Overmeire als mandekker op Refaelov zorgde voor een stuntzege tegen Antwerp, Mujangi Bia vloog buiten omdat hij niet tussen de lijntjes wou kleuren, de gesloten trainingen waren zijn idee, en noem maar op.

De Boeck deed wat hij kon... Maar realistisch gezien had werkelijk niemand, zelfs Guardiola, met deze ondermaatse spelersgroep niet voor een mirakel kunnen zorgen. Na de degradatie krijgt hij van de club de kans om met een schone lei te beginnen. Zoals híj het wil. Ons besluit: waarom niet?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties