Standard komt met officiële reactie op Propere Handen-dossier: "Tillen zwaar aan beschuldigingen" en "Alles verliep steeds correct"

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 20 reacties
Standard komt met officiële reactie op Propere Handen-dossier: "Tillen zwaar aan beschuldigingen" en "Alles verliep steeds correct"

Standard heeft woensdagmiddag gereageerd op de recente beschuldigingen aan het adres van de club. De Luikenaars deelden in een communiqué mee dat ze altijd correct handelden.

In een communiqué op de website kwam de club met een duidelijk statement. "Onze club wil enkele verduidelijkingen geven naar aanleiding van het artikel dat verscheen in de krant Het Nieuwsblad over het “Propere Handen”-dossier."

"Standard de Liège heeft altijd bevestigd dat het in het kader van de transfers van Gojko Cimirot, Milos Kosanovic en Filip Mladenovic samenwerkte met tussenpersonen die een grote rol spelen in het onderzoek “Propere Handen” van het Federaal Parket."

"In het algemeen wil Standard benadrukken dat alle transacties altijd afgesloten werden met volstrekt klassieke en lopende contracten die overeenkomen met de interne principes van de club op budgettair vlak naar tussenpersonen toe voor hun medewerking in de transfer. Standard de Liège is altijd volledig transparant geweest m.b.t. deze overeenkomsten. Het rapport over de tussenpersonen van de KBVB is daar één van de bewijzen van."

"Bovendien werden deze transacties ook doorgegeven aan de Licentiecommissie van de Pro League in het kader van de dossiers over de aanvraag van onze licentie. De uitgekeerde bedragen aan de verschillende tussenpersonen werden ook systematisch aangegeven aan de Belgische fiscus a.d.h.v. de fiscale fiches."

"Ter conclusie werden deze dossiers dus op een volledig professionele en transparante manier beheerd zonder dat er kwaadwillige intenties waren van Standard of één van zijn medewerkers."

"De club tilt echter zwaar aan de vaststelling van sommige Belgische media. Die zich durven uitlaten over lopende juridische zaken, door het image van de vermelde voetbalclubs schade te berokkenen in plaats van Justitie haar werk te laten doen en te wachten op de conclusies."

"Standard de Liège wil ook van de gelegenheid gebruik maken om zijn wil, om in perfecte transparantie samen te werken met Justitie, te herhalen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties