Zonder deze man zat Anderlecht niet in play-off 1: "Op cruciale momenten hield hij ons recht"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 42 reacties

Anderlecht bedankt Thomas Didillon voor zijn cruciale reddingen

Zonder deze man zat Anderlecht niet in play-off 1: "Op cruciale momenten hield hij ons recht"
Foto: © photonews

De beste transfer van Anderlecht? Yannick Bolasie? Als we enkel naar de wintertransfers kijken wel. Maar de beste man die paars-wit over heel het seizoen gezien binnenhaalde, is zonder twijfel Thomas Didillon. De paars-witte doelman redde verschillende keren de meubelen.

In de barslechte periode deed hij ook soms miraculeuze reddingen, maar toen was de stortvloed nog te groot. Nu moet hij er twee-drie per match doen en redt hij daarmee punten voor zijn team. Tegen Kortrijk was hij op twee momenten majestueus.

In de eerste helft toen hij van dichtbij met een katachtige reflex zijn kooi schoonhield en in de tweede met een echte wereldsave op de poging van de doorgebroken Ezekiel. "Thomas hield ons recht op cruciale momenten", knikte Sven Kums. 

Anderlecht zat op dat moment weer in zijn gebruikelijke dip van 20 minuten, maar Didillon voorkwam erger. "Het was inderdaad even minder. Dan moet je goed georganiseerd zijn en dat waren we grotendeels wel. Maar die kans van Ezekiel... Thomas was fantastisch!"

Ook Fred Rutten bezong de lof van zijn sluitstuk. "Die redding, daar komt ook wat geluk bij kijken..." Waarna hij zich herpakte. "Eigenlijk niet zoveel geluk hoor. Wij hebben gewoon een heel goeie doelman!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties