Reactie Verschueren kan opluchting niet verbergen: "Nu kunnen we bevrijd spelen" en "Klein feestje mag"

Verschueren kan opluchting niet verbergen: "Nu kunnen we bevrijd spelen" en "Klein feestje mag"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Of het euforie was bij Anderlecht? Nee, dat niet. Opluchting? Ja, dat met hopen. Er werden geen feestjes gegeven in de kleedkamer, noch waren de fans uitzinnig. We weten niet wat Marc Coucke gisterenavond deed, maar de sfeer was voor de rest ingetogen. Play-off 1, maar nog niks in handen...

Sportief directeur Michael Verschueren zag Anderlecht wel de eerste stap zetten. "Na weken van moeilijke wedstrijden hebben we het vanavond wel goed gedaan", zei hij na de match. "Ik vind trouwens dat Kortrijk verdiende om play-off 1 te spelen. Maar vanaf nu kunnen wij bevrijd spelen", meent hij.

Het zou goed kunnen. Ondanks de beperkingen in de kern zijn er toch een paar die vertrouwen opgedaan hebben sinds Rutten voor een - grotendeels - vaste basiself kiest. "Maar we gaan ook nog enkele belangrijke spelers recupereren. Denk maar aan Dimata en Trebel. Hopelijk zijn zij fit tegen de play-offs."

En zijn wintertransfers? Die blazen warm en koud. "Bolasie maakt indruk. Zulj? Ja, die heeft het wat moeilijk, maar ik geloof in hem en denk dat hij wel zal ontploffen. We mogen wel een beetje feesten, maar we moeten wel in het achterhoofd houden dat wij daar moeten staan! En dat wij eigenlijk Europees moeten halen!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties