Top&Flop Vanaken, Kums, Didillon en Mouscron Champion VS Not so Great Old, Standard en geklungel met de VAR

Redactie
| 1 reacties
Vanaken, Kums, Didillon en Mouscron Champion VS Not so Great Old, Standard en geklungel met de VAR
Foto: © photonews

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. Op maandag mag u dus ook naar wekelijkse gewoonte een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Hansie Hansie

Zei iemand dat de play-offs nog spannend gaan worden? Club Brugge heeft een statement gemaakt met een geweldige partij bij KAS Eupen.

Toegegeven: de Oostkantonners hadden niets meer te winnen of te verliezen, maar toch. Gouden Schoen Hans Vanaken groeit naar zijn beste vorm met twee goals en een assist, de dominantie van blauw-zwart was 90 minuten lang ongelooflijk. Zo moet het.

Sven & Thomas

Naast Vanaken was er ook nog een gewezen Gouden Schoen op topniveau, want ook Sven Kums stond op met twee belangrijke doelpunten op belangrijke momenten tegen een gretig Kortrijk.

En zo mag paars-wit alsnog naar play-off 1, met dank ook aan zijn geweldige doelman Didillon. En wie weet wat kan het team nog in de play-offs betekenen?

Moeskroen & STVV

Moeskroen blijft ook na acht wedstrijden nog steeds ongeslagen in 2019 en speelde ook tegen STVV opnieuw een goede wedstrijd.

Het is veelzeggend dat Moeskroen - STVV misschien wel kwalitatief de beste match van de zondag was, want ook de Kanaries deden het prima. Gent let toch maar beter op in het duel om play-off 1 ...

FLOP

Wat baten kaars en bril ...

Als de VAR niet zienen wil of niet werken wil. Ook in Genk - Lokeren was het weer koekenbak, want de VAR was er technisch weer eventjes uit.

En zo werd een kristalhelder doelpunt van Samatta niet toegekend. Wanneer wordt deze problematiek eens van de baan geveegd? De ergernis groeit met de week bij velen, want ook op andere velden waren er weer vragen te stellen.

Not so Great Old

Wat is dat toch met Antwerp in eigen huis? Ook tegen Charleroi bracht het opnieuw maar lauwe soep, waardoor het play-off 1 toch met wat twijfels zal ingaan.

Van Damme, Yatabaré en Haroun werden node gemist, de vervangers bleken toch niet al te sterk te wegen op de hele zaak.

Standard

Ook Standard is zeker van play-off 1, maar wat ze in de eerste helft lieten zien op Jan Breydel was toch opnieuw niet al te hoopgevend.

Enig voordeel voor Preud'homme en zijn troepen: in de play-offs geen wedstrijden meer tegen 'kleine ploegen', waar ze het toch vaak lastig tegen hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties