Duivelsbarometer (2/2): Hoe vergaat het onze flankverdedigers bij hun club?
Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 1 reacties

Elke linie bij de Rode Duivels onder de loep naar aanleiding van de aankomende EK-kwalificatiematchen

Duivelsbarometer (2/2): Hoe vergaat het onze flankverdedigers bij hun club?

Vrijdag maakt bondscoach Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de EK-kwalificatiematchen tegen Rusland (21 maart) en Cyprus (24 maart). Naar aanleiding daarvan nemen wij van maandag tot donderdag elke dag een linie van de (kandidaat-)Rode Duivels onder de loep. Vandaag: de flankverdedigers.

Vrijdag is het zover: bondscoach Roberto Martinez maakt dan zijn selectie voor de EK-kwalificatiematchen tegen Rusland en Cyprus bekend. Wij nemen alvast de centrale verdedigers onder de loep. Wie presteert goed bij zijn club en mag hopen op een selectie? 

Yannick Carrasco

Het is zeker en vast niet de favoriete positie van Yannick Carrasco, de linkerflank in het systeem van Roberto Martinez. Toch posteert de bondscoach hem maar wat graag op die positie. Afgelopen weekend speeld YFC alvast een belangrijke rol bij zijn Chinese club Dalian Yifang. Hij scoorde uit een zelf afgedwongen penalty en met een afgeweken trap. 

Timothy Castagne

Stond voor het eerst sinds nieuwjaar niet in de basis bij zijn Italiaanse club Atalanta. Na elf wedstrijden op rij moest hij zich nu tevreden stellen met een plaatsje op de bank. Maar dat wil niet zeggen dat de prestaties van de rechtervleugelverdediger daarom de laatste weken minder waren. Castagne presteert al lang op hoog niveau. 

Nacer Chadli

Het wit konijn uit de hoed van Martinez voor het WK in Rusland maakt een moeilijke periode door bij zijn club Monaco. De Monegasken hadden allicht meer verwacht van de komst van Chadli. Mocht voor de tweede week op rij invallen nadat een kuitblessure hem sinds december langs de zijlijn hield. Komt de selectie voor hem te vroeg? 

Thomas Foket

Speelt net als Bjorn Engels een goed seizoen bij zijn Franse club Reims. Het zou wel eens kunnen dat Martinez hem opnieuw bij de Rode Duivels haalt. Foket is een onbetwiste basisspeler bij de nummer vijf uit de Ligue 1. 

Thomas Meunier

Meunier is helemaal terug na een hersenschudding. De rijke Fransen kregen wel een stevige uppercut in de Champions League: ze moesten alweer vroegtijdig de aftocht blazen. Er rest hen nu nog voor de zoveelste keer enkel de Franse titel binnenhalen. Sinds zijn blessure scoorde Meunier een doelpunt in een van zijn twee basisplaatsen. Een zekerheid in de kern van Martinez. 

Wat met deze spelers? 

Telkens er een speler uitviel op de flank kwam de naam van Kevin Mirallas naar boven. De polyvalente speler werkte in het verleden al samen met Martinez bij Everton. In zijn eerste seizoen in Italië is Mirallas zeker geen onbetwiste basisspeler, het is dus maar de vraag of we hem ooit nog terug zijn bij het nationale elftal. 

Ook de naam van Anthony Limbombe is al wel eens opgedoken bij de Rode Duivels. Maar net als bij Mirallas kunnen we ook van de ex-Bruggeling niet zeggen dat hij een onbetwiste basisspeler is bij zijn Franse club Nantes. Afwachten of Martinez ook dit keer weer een verrassing uit de hoed tovert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties