Preud'homme opgelucht maar niet echt tevreden na comeback van het jaar: "Standard in eigen huis... Dan is alles mogelijk"

Bart Ver Elst Jordan Horwood
Bart Ver Elst en Jordan Horwood vanuit Luik
| 1 reacties
Preud'homme opgelucht maar niet echt tevreden na comeback van het jaar: "Standard in eigen huis... Dan is alles mogelijk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een overwinning tegen Waasland-Beveren op de slotspeeldag van de reguliere competitie, terwijl grote concurrenten KRC Genk en Club Brugge punten lieten liggen. Als coach kan je dan tevreden zijn, maar dat was Michel Preud'homme toch niet helemaal na de opmerkelijke comeback.

Natuurlijk was de opluchting groot bij Michel Preud'homme. "Maar we kunnen vanzelfsprekend niet tevreden zijn met deze eerste helft. We waren nergens. Niet alleen op verdedigend vlak maar ook in het middenveld", liet de Standard-trainer optekenen na de match. "Ik heb mij tijdens de rust erg kwaad gemaakt."

"We hadden voor de match uitgelegd wat we gingen doen en waar we op moesten letten. Maar we deden het tegenovergestelde. Het was schandalig. Net als het begin van de tweede helft met die derde tegentreffer", ergerde Preud'homme zich. "Maar Standard in eigen huis, dan is alles mogelijk. Na die 1-3 waren we wakker."

9 punten meer

Een ontevreden gevoel overheerste bij Preud'homme. "Het enerveert me dat we zo'n situatie moesten rechtzetten. Dat mag niet meer gebeuren als we ambitieus zijn", is MPH duidelijk.

In play-off 1 zal een eerste helft zoals zondagavond uit den boze zijn. "Maar in vergelijking met vorig jaar hebben we wel negen punten meer. Dat was nodig voor een plek in de top zes. Het werk is gedaan, maar we zullen een andere aanpak nodig hebben indien we deze club naar een hoger niveau willen tillen. We moeten zeker niet te hard van stapel lopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties