Gekomen met hoge verwachtingen, ontploffen zij eindelijk in play-off 1?

Bart Somers
Bart Somers
| 0 reacties
Gekomen met hoge verwachtingen, ontploffen zij eindelijk in play-off 1?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elk seizoen kent zijn hoog- en laagvliegers. Sommige spelers werden afgelopen zomer en winter met veel poeha aangekondigd bij hun clubs en toonden nog niet vaak waarom dit zo was. Een overzichtje.

Zinho Gano verhuisde vorige zomer voor een kleine twee miljoen van Oostende naar Genk en kende niet de gemakkelijkste aanpassingsperiode. De spits kon nog niet op veel basisplaatsen rekenen, en als hij op de mat stond, was dit met wisselend succes. Zijn coach en ploegmaats blijven hem steunen en geloven erin dat Gano vroeg of laat voor het vertrouwen zal bedanken.

Orlando Sá keerde na een erg kort Chinees avontuur terug bij Standard, maar lijkt in niets meer op de doelpuntenmachine van weleer. Blessures en vormverlies strooiden onophoudelijk roet in het eten. Tijdens de laatste match van de reguliere competitie volstond een korte invalbeurt dan weer wel om de beslissende 4-3 te scoren in de thriller tegen Waasland-Beveren. Is dit de verlossende klik?


Club Brugge telde 5 miljoen neer voor Kaveh Rezaei maar de Iraniër wist nog niet vaak te tonen waarom de West-Vlamingen deze som voor hem overhadden. Veel kleine blessures bemoeilijkten zijn integratie, en met Wesley heeft hij een te duchten concurrent voor zijn plaats in het elftal. Trainer Ivan Leko blijft echter geloven in Rezaei en is er naar de buitenwereld toe zeker van dat het nog goedkomt.

Peter Žulj werd met het nodige tromgeroffel aangekondigd bij Anderlecht, maar lijkt voorlopig minder zijn stempel op de ploeg te kunnen drukken dan bijvoorbeeld routinier Sven Kums. Ook jonkie Yari Verschaeren verzamelde de afgelopen weken meer lof en bewondering dan Žulj. In aanloop naar play-off 1 bleef de Oostenrijker echter stralen van zelfvertrouwen. Maakt hij het straks ook waar tussen de lijnen?

Limbombe en Opare

Het seizoen van Stallone Limbombe was er eentje zoals we van de Limbombes gewoon beginnen te worden: een afwisseling van acties die de monden doen openvallen van bewondering en uitspraken die je doen omvallen van verbazing. Een verbanning naar de b-kern en een aangekondigd vertrek dat dan toch niet doorging waren kenmerkend voor zijn situatie van de afgelopen maanden. We zijn benieuwd of Stallone Limbombe de komende weken vooral positief in het nieuws komt.

Daniel Opare is een speler die na een schitterend seizoen 2013/2014 bij Standard eigenlijk nooit meer bracht wat de buitenwereld van hem verwachtte. Na mislukte en half geslaagde avonturen bij Besiktas, Augsburg en Lens kon Opare afgelopen zomer terugkeren naar Luik, maar door toedoen van Luciano D’Onofrio verkoos hij met Antwerp een andere roodwitte club. Vooralsnog verwarmt de Ghanees hij er vooral de bank en moet hij vechten voor zijn plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties