Grote lof voor 'onzichtbare' pion van Genk: "Kan hoekschop binnenkoppen en minuut later bal van de lijn halen"

Grote lof voor 'onzichtbare' pion van Genk: "Kan hoekschop binnenkoppen en minuut later bal van de lijn halen"
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk heeft zijn middenveld herschikt na het vertrek van Alejandro Pozuelo. Met Sander Berge en Bryan Heynen broederlijk naast elkaar lukt het blijkbaar ook. Het 22-jarige jeugdproduct van de Limburgers is de meest onopvallende speler in het elftal, maar o zo belangrijk.

Assistent-trainer Jos Daerden is onder de indruk van de kwaliteiten van de 'box-to-box'. “Hij is een bijzonder rustige, bescheiden jongen”, aldus Daerden in Het Nieuwsblad. “Ik begrijp heel goed dat hij onder de radar is gebleven. Er zijn spelers die veel meer opvallen en met Berge, Malinovskyi en Pozuelo had Genk een middenveld waarmee het moeilijk concurreren was.”

Heynen is de stille kracht, maar er gaat sierlijkheid van hem uit. “Dankbaar voor elke trainer”, zegt Daerden. “Hij werkt hard op training. Hij moest kracht bijwinnen en heeft daaraan gewerkt. Hij let ook op zijn voeding. Een echte prof, die zich de jongste twee jaar enorm heeft ontwikkeld. Hij is een man geworden. Krachtiger, hij laat zich gelden. Een type dat een hoekschop kan binnenkoppen en een minuut later aan de andere kant een bal van de lijn haalt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties