Reactie Christian Brüls begrijpt niet dat sommigen zijn passage bij Eupen als mislukt beschouwen

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Westerlo
| 0 reacties
Christian Brüls begrijpt niet dat sommigen zijn passage bij Eupen als mislukt beschouwen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Westerlo opende play-off 2 met een gelijkspel en maakt woensdag de verre verplaatsing naar KAS Eupen. Voor 'Kemphaan' Christian Brüls wordt dat - in zijn eigen streek - een blij weerzien met zijn ex-club.

Christian Brüls brak als profvoetballer door bij Eupen en keerde in de tweede helft van het seizoen 2016-2017 enkele maanden terug toen de club in degradatienood verkeerde. Sommigen beschouwden die passage als mislukt, maar daar is de 30-jarige middenvelder het niet mee eens.

Extra motivatie

"Ik weet niet waarom veel mensen denken dat het geen succes was", vroeg Brüls zich af na de match tegen Beerschot Wilrijk. "De club had me toen gehaald om ze in eerste klasse te houden en ik speelde elke wedstrijd. Dan heb je niks aan tiki-taka of aantrekkelijk voetbal. Sylla en Henry (Onyekuru, nvdr.) zorgden toen voor de doelpunten. Persoonlijk vind ik dat ik mijn aandeel heb gehad in het behoud."

Westerlo legt zichzelf geen druk op in deze play-offs dus mogen we hopen op een aangename pot voetbal in het Kehrwegstadion. "Eerst een beetje rusten en dan trekken we naar Eupen voor wat, denk ik, een leuke match zal worden op een leuk veld."

"Nu ben ik blij dat ik tegen mijn ex-club kan spelen. Familie en vrienden zullen afzakken naar het stadion, dat vormt voor mij toch een extra motivatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties