Kortrijk nog niet bezig met voorlopige tweestrijd, wel met 'match van het jaar'
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Vanderhaeghe en Van der Bruggen kijken uit naar derby tegen Zulte Waregem

Kortrijk nog niet bezig met voorlopige tweestrijd, wel met 'match van het jaar'
Foto: © photonews

De messen zullen weer geslepen worden in het Guldensporenstadion. Daar wil Kortrijk maar al te graag de bovenhand halen in het streekduel tegen Zulte Waregem. Succes in de derby staat het hoogst op het verlanglijstje. Daar ligt bij KVK de focus op, meer dan op een eventuele tweestrijd met Union.

De Brusselaars tellen net als Kortrijk 6 op 6 in groep B. Gaat het een tweestrijd worden tussen deze twee ploegen voor groepswinst? "Het is nog te vroeg om dat te zeggen. Voor wie hen bezig heeft gezien in 1B, is het geen verrassing. Zij hebben zeker kwaliteiten", weet Vanderhaeghe.

Hannes Van der Bruggen treedt hem bij. "Het is nog heel vroeg. We hebben nog maar twee wedstrijden gespeeld. Union is wel een hele goede ploeg." De beste manier om Union zeker niet te laten gaan, is uiteraard de volle buit pakken in de derby.

BONUSPUNTEN

"Er wacht ons weer heel snel een belangrijke wedstrijd. Om de drie dagen hebben we match. Ik dacht dat dat alleen voor de grote ploegen was", grapt Vanderhaeghe. "Voor onze supporters is dit de match van het jaar. We zijn heel goed op weg, we hebben al zes punten. Dat zijn toch vier bonuspunten ten opzichte van Zulte Waregem."

Al wil de Kortrijkse coach niet teveel aandacht besteden aan de voorbije resultaten van de concurrent. "We willen meedoen tot het einde, we moeten dus winnen. We kijken niet naar een ander en rijden ons eigen parcours." Van der Bruggen is er alvast klaar voor. "Het is een leuke derby. Zowel voor ons als voor de supporters. In zo'n wedstrijd wil je altijd presteren. We willen er het beste van maken. De beleving en de inzet is er alleszins."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties