Interview "Als de Clasico niet was stopgezet, had de score kunnen oplopen tot 6-0"
Sam Suttels
Sam Suttels
| 24 reacties

Mémé Tchité zag dat Standard op weg was naar een monsterscore in de Clasico tegen Anderlecht

"Als de Clasico niet was stopgezet, had de score kunnen oplopen tot 6-0"
Foto: © photonews

Gisterenavond werd de Clasico tussen Standard en Anderlecht gestaakt door aanhoudend wangedrag van de bezoekende supporters. Die stopten maar niet met het gooien van vuurpijlen en rookbommen, waardoor scheidsrechter Lambrechts zich genoodzaakt zag de partij voortijdig af te fluiten.

De sfeer was bij Anderlecht al gespannen na de thuisnederlaag tegen Antwerp. Dat verergerde alleen maar gisteren op Sclessin. De fans van Anderlecht werkten de stopzetting van de wedstrijd moedwillig in de hand.

Mémé Tchité was aanwezig tijdens de wedstrijd. "Het is echt jammer wat er gebeurd is. Het zou geen plaats mogen hebben in het voetbal. Het plaatst de sport in een slecht daglicht voor onze kinderen en besmeurt het Belgisch kampioenschap in het buitenland. Het is een minderheid van misnoegde supporters die de meerderheid een goede pot voetbal heeft afgepakt."

Standard domineerde al vrijwel meteen de debatten en er stond maar een ploeg op het veld. "Anderlecht tekende niet present, het onderging simpelweg het spel. Als de match niet was stopgezet, had de score kunnen oplopen tot 6-0."

De oud-speler van Anderlecht (en natuurlijk ook Standard) begrijpt de frustatie bij de supporters, maar vindt dergelijk gedrag ontoelaatbaar. "Wat er dit seizoen speelt is tragisch. We hebben het hier over de grootste club van België. Er zijn behoorlijk wat veranderingen doorgevoerd het afgelopen jaar, maar er is geen tijd voor een aanpassingsperiode. Anderlecht moet er direct weer staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties