Kevin De Bruyne over moeilijke periode in zijn leven: "Niet meer welkom bij gastgezin omdat ik te stil was"

Kevin De Bruyne over moeilijke periode in zijn leven: "Niet meer welkom bij gastgezin omdat ik te stil was"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne mag dan wel uitgegroeid zijn tot één van de beste spelers ter wereld, toch zit er ook bij de middenvelder van Manchester City een opmerkelijk verhaal achter zijn opmars. Zo was het voor De Bruyne niet makkelijk toen hij niet aanvaard werd bij een gastgezin.

De Bruyne trok op 14-jarige leeftijd naar KRC Genk, waar hij later doorstroomde naar de A-kern. Maar heel gemakkelijk liep alles niet in het begin. "Ik was de nieuwe jongen die van de andere kant van het land kwam en met een anders dialect sprak", aldus De Bruyne in The Players Tribune.

"Ik voelde me vaak eenzaam, zeker de eerste twee jaren op de jeugdacademie. Maar ik deed het toch omdat voetbal een obsessie en mijn leven is."

'Te stil'

Al was het vooral een moeilijke periode toen de voormalige smaakmaker van Wolfsburg en Werder Bremen niet meer welkom was bij zijn gastgezin in Limburg. "Ik was te stil. En daarom konden ze niet met mij praten", bekent De Bruyne. "Voor mij was dat een schok, want ik nam dat erg persoonlijk op. Ik weet nog goed toen ik mijn moeder zag huilen."

"Na de zomer ging ik terug naar Genk en mocht ik bij de tweede ploeg opdraven. Ik trainde als een gek omdat ik zo woedend was. Op een vrijdagavond veranderde alles dan toen ik in de tweede helft mocht invallen en vijf doelpunten maakte. Amper twee maanden later zat ik bij de A-kern", aldus De Bruyne. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties