"Gent moet, wij willen" vs "Belangrijk moment voor club én de hele stad": wie pakt de Cup?

Redactie
| 0 reacties
"Gent moet, wij willen" vs "Belangrijk moment voor club én de hele stad": wie pakt de Cup?
Foto: © photonews

Behoudens verlengingen en mogelijk strafschoppen weten we rond 16.20 uur wie de Beker van België in de lucht mag steken. Malinwa begint als underdog zonder matchritme aan de wedstrijd, voor Gent lijkt het iets meer van moeten. Hoe beschouwen coaches en kapiteins voor?

Mechelen speelde al zeven wedstrijden geen match meer met inzet, dat is bij Gent in play-off 1 toch wel anders. "We hebben ons ook volledig op die ene match kunnen focussen, ook al hebben we niet de matchen gehad van Gent in het niveau in play-off 1", beseft Seth De Witte.

Gent moet, wij willen

"Gent moet die match absoluut winnen, dat zijn ze verplicht aan hun status en de situatie waarin ze zitten. Dat kan positief of negatief uitdraaien afhankelijk van hoe de match zal gaan verlopen. We willen de match absoluut heel graag winnen, zij moeten hem absoluut graag winnen", pikte Wouter Vrancken in.

"We willen die match ook gewoon gaan winnen, zoals we ook vrank en vrij speelden tegen Lokeren, Antwerp en Kortrijk in de eerdere rondes."

Ja, we hebben op strafschoppen getraind

Bij KAA Gent zit er dus meer druk op de ketel? "Ze hebben natuurlijk geen grote wedstrijden gespeeld, maar we zijn goed voorbereid op hun manier van spelen en het is een speciale wedstrijd", aldus Jess Thorup

"We willen graag in Europa spelen. Het is ook voor de fans en voor de club heel belangrijk. Het is een speciale dag voor iedereen, dit kan voor ons het moment zijn." De coach gaf ook nog mee dat er wel degelijk geoefend is op strafschoppen: "Dat was ook in de halve finales al belangrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties