Zo blijft de jonge Genkse groep stressvrij in volle titelstrijd
Robby Morren
Robby Morren vanuit Gent
| 1 reacties
Zo blijft de jonge Genkse groep stressvrij in volle titelstrijd
Foto: © photonews

Het is een opvallend gegeven: niemand in het Genkse kamp wil het woord titel in de mond nemen. Coach Philippe Clement niet en geen enkele speler. Een manier om de druk weg te houden.

Het is een nieuw gegeven voor deze jonge Genkse groep: strijden voor de titel. Dan kan je maar beter zorgen dat de stress niet in de benen en in de hoofden van de spelers kruipt. Hoe doe je dat? Door enkel te focussen op de volgende wedstrijd en die te willen winnen. 

Het is opvallend hoe élke Genk-speler vragen over de titel ontwijkt of met uitgestreken gezicht vertelt dat het nog steeds te vroeg is om nu al over de titel te spreken.

"De titel is nog niet dichtbij", liet Ruslan Malinovskyi zaterdag na de overwinning op Gent optekenen. Aandringen hielp niet, integendeel zelfs. "Dit is mijn antwoord", herhaalde hij kort.

Over naar doelman Vukovic. "We moeten elke match nemen zoals ze komt. We kijken enkel naar de volgende wedstrijd." We proberen ook bij de Australiër aan te dringen. Is het eigenlijk wel mogelijk om op 4 speeldagen voor het einde in deze omstandigheden niet bezig te zijn met de titel? "Ja natuurlijk, de volgende wedstrijd is telkens belangrijk. We moeten enkel naar onszelf kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties