Vijf redenen waarom Genk de titel niet meer uit handen geeft
Redactie
| 1 reacties

Racing Genk kan zich donderdag of zondag tot landskampioen kronen

Vijf redenen waarom Genk de titel niet meer uit handen geeft
Foto: © photonews

Racing Genk heeft alles in eigen handen om zich donderdag of zondag tot landskampioen te kronen. De Limburgers stonden sinds 20 oktober aan de leiding en willen die positie in de laatste rechte lijn niet meer afstaan. Hier zijn vijf redenen waarom Genk de titel niet meer uit handen zal geven.

1. 4 op 6 volstaat

Club Brugge moet nog 2,5 punten goedmaken op Racing Genk, dus een 4 op 6 volstaat voor de huidige leider. Een puntje op bezoek bij Anderlecht hoeft zelfs niet slecht te zijn. Dan moet er thuis wel gewonnen worden van Standard, maar Genk liet in de eigen Luminus Arena nog geen punt liggen tijdens de play-offs.

2. Clement de motivator

De trainer van KRC Genk houdt zijn troepen al heel het seizoen scherp. Over de titel wordt in de pers niet gepraat, enkel over kwaliteit brengen. En dat doet zijn team ook, week in week uit. Woensdag gaf hij nog aan dat zijn team nóg gretiger voor de dag zou komen na de nederlaag tegen Club Brugge.

3. Beloning voor topbeleid

De kwaliteit die we op het veld terugzien is een resultaat van een proces dat jaren geleden in gang is gezet door het bestuur. Het huzarenstukje van vorige zomer, de kern samenhouden, heeft ervoor gezorgd dat Racing Genk nu het spelersmateriaal heeft om voor het hoogst haalbare in België te gaan.

4. Sterkst in elke linie

In elke linie kan Genk geweldige statistieken voorleggen. Vukovic is de minst gepasseerde doelman van de competitie en samen met zijn verdediging slikte hij het minste aantal tegendoelpunten. Het vertrek van Pozuelo na de reguliere competitie werd beschouwd als een groot risico, maar Clement heeft dat perfect opgevangen.

De driehoek Malinovskyi-Heynen-Berge moet niet onderdoen voor de Brugse tegenhanger Rits-Vormer-Vanaken. Voorin loopt er met Samatta een echte killer rond. Geen enkele spits in play-off 1 scoorde dit seizoen al meer goals dan de Tanzaniaan (23).

5. Volle sterkte

Er stond een vraagteken achter Ndongala, maar hij zit gewoon in de wedstrijdselectie. De Congolees is echter de doublure van Ito en die is ook fit. Lucumi is weer blessurevrij en kan de plaats van Aidoo in principe weer innemen. Clement kan zijn sterkste elf brengen en heeft daarnaast voldoende wisselmogelijkheden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties