"Bij Mazzu zagen we geen angst om naar hier te komen" - "Als ik naar Genk kan komen loop ik door de muur"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties
"Bij Mazzu zagen we geen angst om naar hier te komen" - "Als ik naar Genk kan komen loop ik door de muur"
Foto: © photonews

Maandagnamiddag heeft KRC Genk Felice Mazzu voorgesteld op een persconferentie. Dimitri de Condé legde uit waarom het bestuur voor de trainer van Charleroi heeft gekozen.

"Een ding viel me op tijdens de gesprekken", zei Dimitri De Condé tijdens de voorstelling van Felice Mazzu. "Felice zei 'Als ik bij Genk kan werken loop ik door de muren', terwijl we bij andere kandidaten een zekere angst voelden", ging de technisch directeur verder.

"De nieuwe trainer van Genk zal voor veel uitdagingen komen te staan en op zo'n momenten heb je iemand nodig die in zijn spelers gelooft en in zichzelf. Daarnaast zien we een goeie motivator in Mazzu en ook iemand die de nodige stabiliteit kan brengen. We willen niet terugzakken na de titel en dat overkwam ons vroeger wel."

Aanvallend voetbal

Nog voor Mazzu aan het woord kwam en voor dat de pers vragen kon stellen kaartte De Condé een heikel thema aan: 'Mazzu staat voor omschakelen'. "Dat wil ik al even counteren. We willen hem een zeer kwalitatieve kern geven met veel kracht, techniek en snelheid zodat hij aanvallend voetbal kan brengen. Voor het overige kan ik mij ook een match herinneren van twee jaar geleden. Toen kwam Charleroi ons hier verrassen en greep het ons meteen bij de keel", besloot De Condé, die ook een volledige staf beloofde tegen 24 juni.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties