Eden Hazard wordt duurste Belgische transfer aller tijden, deze spelers staan in de huidige top-10

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 3 reacties
Eden Hazard wordt duurste Belgische transfer aller tijden, deze spelers staan in de huidige top-10
Foto: © photonews

Eden Hazard wordt de duurste Rode Duivel aller tijden. Zijn transfer van Chelsea naar Real Madrid is er eentje van meer dan 100 miljoen euro. Wie troeft hij daarmee nu af?

Eden Hazard trekt van Chelsea naar Real Madrid en doet dat niet voor een appel en een ei. Met de transfer is zo'n 100 miljoen euro gemoeid, al kan het bedrag dankzij diverse bonussen nog oplopen tot liefst 140 miljoen euro.

100 of 140 miljoen euro? De duurste Rode Duivel wordt hij daardoor sowieso. Hij snoept het record af van Romelu Lukaku, die in 2017 voor 85 miljoen euro van Everton naar Manchester United trok. Kevin De Bruyne staat met zijn 74 miljoen euro van Wolfsburg naar Manchester City (2015) op de derde podiumplaats.

Opmerkelijk: Romelu Lukaku staat nog een keertje in de top-10, bij zijn aankomst in Everton. Eden Hazard staat ook al in de huidige top-10 voor zijn transfer richting Chelsea, Axel Witsel staat zelfs drie keer in de top-20.

We mogen verder ook verwachten dat buiten Eden Hazard mogelijk ook enkele andere Rode Duivels deze transferzomer mee in de top-10 zullen terechtkomen. Het wordt namelijk een erg boeiende transferzomer, dat is duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws