Mechelen, Lokeren en Beerschot halen onderste uit de kan: Bondsreglement geeft ruimte voor interpretaties, de procedureslag is begonnen

Redactie
| 16 reacties
Mechelen, Lokeren en Beerschot halen onderste uit de kan: Bondsreglement geeft ruimte voor interpretaties, de procedureslag is begonnen

Nog 23 dagen tot deadline day. Meestal is het iets wat we begin augustus of januari schrijven met betrekking tot transfers, maar deze keer gaat het over de diverse procedures in verband met de competitie volgend seizoen. Of het een procedureslag gaat worden? Reken maar van yes!

De Geschillencommissie Hoger Beroep sprak degradatie naar 1B uit voor KV Mechelen en geen straf voor Waasland-Beveren. En dus was het afwachten wie allemaal in beroep zou gaan tegen die uitspraak bij het BAS.

Ondertussen is het duidelijk: op Waasland-Beveren na voelt iedereen zich bekocht door het oordeel. Sporting Lokeren wil in 1A blijven, ten koste van Waasland-Beveren of ten koste van Beerschot. Beerschot wil dan weer sowieso naar 1A, terwijl Tubeke nog steeds hoopt dat Mechelen naar Eerste Amateurklasse zou moeten zakken.

Interpretaties

Een en ander gaat over interpretaties van het bondsreglement, dat in feite ook gewoon zin voor interpretatie openlaat. Wie verwacht nu ook dat een team in hetzelfde seizoen zou kunnen promoveren als kampioen en zou moeten degraderen in verband met een matchfixingzaak? Vandaar de hiaten.

Bij de KBVB zien ze er geen graten in, want had Waasland-Beveren sportief gedegradeerd kon voor hen een dubbele degradatie zijn gevolgd. Volgens diezelfde (onuitgeschreven) logica is de degradatie voor Mechelen dus eigenlijk een status quo van 1B naar 1B.

Procedureslag

En dus begint de procedureslag nu. Lokeren wil dat zij in 1A blijven, omdat Mechelen zogezegd als 1A-ploeg in aanschouw wordt genomen. Klopt niet, meent Beerschot dan weer. "Dan zouden er zeventien ploegen in 1A hebben gezeten afgelopen jaar, dat was niet zo. Dit is stemmingmakerij."

Ook Mechelen zelf heeft overigens nog zijn laatste procedureslagen niet uitgedeeld. Naast de zaak ten gronde vechten ook zij degradatie aan, omdat de melding volgens hen te laat is gekomen - die zou namelijk al vorig seizoen moeten zijn gebeurd.

BAS staat gekend om zijn snelle uitspraken in licentiedossiers

En dus blijft vooralsnog de onzekerheid bij vele ploegen. Het BAS zou echter het dossier al in handen hebben en volgens advocaat Kris Luyckx van Dejan Veljkovic ook al een agenda aan het voorbereiden zijn. "Ze staan erom bekend snel te werken", klonk het al in De Zevende Dag

Tot dan is er alvast één zekerheid: wat er ook zal gebeuren, de titel in 1B en de Beker van België nemen ze De Kakkers sowieso niet af (of ze dat nu geiren hebben of niet bij diverse andere ploegen).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties