De hervorming van PO 2 is een feit: 4 poules van 4 strijden om Europees ticket
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 25 reacties

Play-off 2 wordt vanaf volgend seizoen in een nieuw jasje gestoken

De hervorming van PO 2 is een feit: 4 poules van 4 strijden om Europees ticket
Foto: © photonews

Vanaf volgend seizoen zullen de play-offs er helemaal anders uitzien. Dat geldt voor iedereen, behalve de top-6, daaraan werd niet gesleuteld. Ook de halvering van de punten blijft behouden in PO 1.

De kritiek op play-off 2 bereikte dit seizoen een nieuw hoogtepunt, waarop de Pro League heeft besloten om in te grijpen. Het komt er op neer dat er minder matchen zullen worden gespeeld, maar de inzet blijft grotendeels hetzelfde.

4 x 4

De deelnemers van play-off 2 zijn: de nummers 7 tot en met 16 van eerste klasse A en de zes eerste teams van eerste klasse B. De kampioen van 1B en de degradant van 1A vechten dus mee voor een Europees ticket -want dat blijft de inzet van PO 2- en zullen niet langer een wekenlange periode zonder matchen hebben.

De 16 teams worden ingedeeld in poules van vier en spelen in totaal zes matchen. De groepswinnaars spelen een halve finale en finale (heen- en terugmatch), waarna de winnaar het mag opnemen tegen de vierde van play-off 1.

Play-downs

Het systeem van play-downs is ook gewijzigd. De laatste twee teams nemen het tegen elkaar op in een 'best of five', waarin de ploeg die in de reguliere competitie het meeste punten haalde het thuisvoordeel zal krijgen. De verliezer zakt uiteraard naar de hoogste amateurklasse.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties