Euro U21: Hoe Engeland de Jonge Duivels aan een ticket voor de Olympische Spelen kunnen helpen
Hannes Van Gael Florent Malice
Hannes Van Gael en Florent Malice vanuit Reggio Emilia
| 1 reacties

Engeland kan meewerken aan de ambitie van de Jonge Duivels om de Olympische Spelen te bereiken

Euro U21: Hoe Engeland de Jonge Duivels aan een ticket voor de Olympische Spelen kunnen helpen

De kans op een Olympisch ticket voor de Jonge Duivels is iets groter dan dat ze zich voor de halve finale plaatsen. De reden daarvoor is een uitzondering, waar Engeland voor iets tussen zit.

Geen Brexit aub

Voor we over gaan tot de mogelijke uitzondering in het toernooi, laten we nog eerst even het 'normale' schema bij de hand nemen: de vier halvefinalistenvan Euro U21 plaatsen zich voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Dat viertal bestaat uit de drie groepswinnaars en de beste tweede.

Nu komen we bij een uitzondering, met name Engeland. Over het Kanaal nemen ze als Groot-Brittannië deel aan de spelen en daarom kunnen de Engelsen zich niet via dit toernooi kwalificeren. Dus als the Three Lions de halve finale spelen, dan zullen de andere landen die als tweede eindigden het tegen elkaar opnemen voor een Olympisch ticket. Daarna zit het toernooi er wel op voor hen.

De tweede plaats (ook al geeft die geen recht op een halve finale) is dus voldoende voor de Jonge Duivels om een vierde duel af te dwingen op het EK. Als de Engelsen doorstoten natuurlijk. Duimen dus voor de Engelsen!!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties