"Een jaar in 1B is nefast voor mijn verdere ontwikkeling"

Arjen T'Sjoen
| 6 reacties
"Een jaar in 1B is nefast voor mijn verdere ontwikkeling"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een jaar in de Eredivisie keert Ahmed El Messaoudi terug naar KV Mechelen. De middenvelder is wel nog niet zeker dat hij seizoen daar ook zal aanvatten: "Een seizoen in 1B voetballen is nefast voor mijn verdere ontwikkeling."

El Messaoudi kende een uitstekend seizoen bij Fortuna Sittard. De middenvelder verwierf vanaf het begin een basisplek en stond die gedurende het volledige seizoen niet meer af. Het werd een jaar waarin hij ook zichzelf anders leerde kennen: "In België speelde ik vooral als een controleur, terwijl ik bij Fortuna een box-to-box-speler was,' zegt El Messaoudi in een interview met Gazet van Antwerpen.

Offensief

Ook in het aanvallende compartiment liet El Messaoudi zich gelden. Hij scoorde vijf keer en gaf ook vijf assists. Cijfers die hij in de Jupiler Pro League tot nu nog nooit haalde. “Ze zullen naar mijn Wikipedia-pagina gekeken hebben, zeker? (lacht) Pas op, door de vele geblesseerden speelde ik één wedstrijd als centrale verdediger. Doorgaans stond ik op de 8 of de 10. Mijn polyvalentie verhoogde mijn speelkansen aanzienlijk.”

Volgend seizoen

Waar El Messaoudi volgend seizoen zal starten, weet hij op dit moment zelf nog niet. "Voor mijn verdere ontwikkeling is een seizoen in 1B geen goeie zaak. In het ideale scenario ga ik met KV Mechelen naar 1A, maar de transferperiode is nog lang."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties