📷 Kompany legt zijn accenten, wij mochten toekijken: over tactische richtlijnen, jeugd en onzekerheid
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Venlo
| 7 reacties

Kompany leidt training en legt nadruk op hoge pressing

📷 Kompany legt zijn accenten, wij mochten toekijken: over tactische richtlijnen, jeugd en onzekerheid

Anderlecht kon zijn locatie om de stage te houden slechter gekozen hebben. De terreinen van VVV Venlo lagen er als een biljart bij, het hotel zag er idyllisch uit, met zwanen op de vijver naast het terras. "Enkel de bedden zijn wat minder", lachte Frank Boeckx.

Maar het ging er alvast pittig aan toe. De pers werd uitgenodigd op de dag dat Vincent Kompany zijn doorgedreven pressing op de helft van de tegenstander erin wou pompen. Hij trainde zelf niet mee op de open persdag, maar gaf aanwijzingen: "Jullie kunnen scoren uit de omschakeling, maar de weg naar doel is veel minder ver als je de bal dichter bij doel verovert", schreeuwde hij zijn troepen toe.

"Geen ideale situatie maar iedereen gaat er goed mee om"

Laat er geen twijfel over bestaan: er is er maar eentje die de plak zwaait. Simon Davies keek naast hem toe, maar het is The Prince die de lijnen uitzet. "De eerste dagen hebben we vooral getraind op de opbouw van achter uit. Nu gaat het om de defensieve taken en de pressing", gaf Sven Kums wat meer toelichting.

't Is wel een speciale stage. Want hoeveel van de 29 man die mee zijn gaan straks overblijven in de definitieve selectie? Er komen immers nog 15 internationals terug. "Iedereen wil een goeie indruk nalaten, of het nu voor hier of voor ergens anders is. Iedereen geeft zich de volle honderd procent", aldus Kums. "De sfeer en de werkkracht op training is wel top. Je ziet niet dat er onzekerheid is bij sommigen. Het is niet de ideale situatie, maar iedereen gaat er wel goed mee om."

Sam maakt indruk

Er zijn ook een paar nieuwe gezichten. Zo kwam Michel Vlap donderdag de rangen vervoegen. Een speler van Kums' ex-club Heerenveen. "Ik ken hem niet van bij de jeugd nee. Ik ben ook al zes jaar weg bij Heerenveen. Hij was toen 16 zeker? Nee, ik heb nooit met hem getraind. Ok, er komt weer een middenvelder bij, maar elke goeie aanwinst is welkom. En van wat ik hoorde, is hij zeker een aanwinst. En Sam? Die maakt wel indruk hoor. Hij durft al wat meer dan zijn eerste week hier. Hij begon wat aarzelend, maar nu laat hij een goeie indruk."

De gemiddelde leeftijd moet ook zo rond de 21 jaar liggen. "Wat ik daarvan denk als ervaren speler? Dat heb je mooi geformuleerd. (lacht) Nee, 't is tof voor die jongens. Ze kunnen hun kans grijpen. Ik heb dat ook ooit mogen meemaken. En de stijl van Kompany? Hij is duidelijk in zijn tactische richtlijnen, dat hadden we nodig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties