Wat een verrassing! Congo ligt uit de Afrika Cup na een nederlaag tegen het nietige Madagaskar

Arjen T'Sjoen
| 2 reacties
Wat een verrassing! Congo ligt uit de Afrika Cup na een nederlaag tegen het nietige Madagaskar
Foto: © photonews

Na Kameroen, Marokko en Egypte moet nu ook Congo de Afrika Cup verlaten. Het land van Mpoku, Mbemba en Bolasie ging er verrassend uit tegen het Madagaskar.

Bij Madagaskar was Ilaimaharitra er niet bij, ex-Kortrijk verdediger Métanire stond wel tussen de lijnen. Chancel Mbemba (ex-Anderlecht) begon voor Congo aan de wedstrijd. 

Madagaskar was tot nu toe de verrassing van de Afrika Cup. Het eiland werd tot een van de zwakste landen van het toernooi gerekend, maar pakte 7/9 in een groep met Guinee, Burundi en Nigeria. Congo had het moeilijk in de groepsfase en pakte slechts drie puntjes. Het won zijn laatste wedstrijd van een erg zwak Zimbabwe.

Gretig Madagaskar 

Ondanks dat Congo met een op papier veel beter elftal aan de wedstrijd begon, kwam een gretiger Madagaskar op voorsprong. Ibrahim Amada bekroonde dat goede openingskwartier met een doelpunt. Congo kwam nadien beter in de wedstrijd en Cédric Bakambu (ex-Villarreal) scoorde de gelijkmaker.

Na de pauze kwam met Elia Meschak een nieuwe Anderlecht aanwinst tussen de lijnen. De jonge dribbelaar liet zich enkele malen opmerken, maar kende net als de rest van een Congo een moeilijke wedstrijd. Een kwartiertje voor tijd leek Andriatsima Madagskar de kwalificatie te bezorgen, maar Chancel Mbemba wiste dat doelpunt met een rake kopbal nog uit. Via een voorzet van Meschak kopte Mbemba binnen.

Verlengingen dus voor beide landen. Daarin werd er niet meer gescoord en we mochten ons opmaken voor strafschoppen. Het was Congo dat de eerste penalty liet liggen, Marcel Tisserand schoot naast. Bij een 4-2 stand was het dan alles of niets voor Yannick Bolasie. De Anderlecht-huurling mikte zijn poging over de lat. 

Madagaskar gaat zo naar de volgende ronde van de Afrika Cup, van een gigantische verrassing gesproken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties