KVM-coach Wouter Vrancken ziet de jongeren het goede voorbeeld geven: "Normaal doen is soms het moeilijkste"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Linden
| 3 reacties

Wouter Vrancken dankzij de jongeren met een positief gevoel op stage

KVM-coach Wouter Vrancken ziet de jongeren het goede voorbeeld geven: "Normaal doen is soms het moeilijkste"
Foto: © photonews

Leuke oefenpot zaterdagavond tussen OHL en KV Mechelen. De Leuvenaars kwamen 4-1 voor, maar na een heuse remonte werd het nog 4-4. Coach Wouter Vrancken deelde na afloop een pluim uit aan de jonkies in zijn ploeg. "Dankzij hen heb ik vandaag een goed gevoel."

Mechelen startte tegen het jonge OHL met een soort type-elftal met onder meer De Camargo, Swinkels en Kaya, maar het was pas in de tweede helft en met de inbreng van enkele jeugdproducten dat het pas echt begon te lopen. "Ik ben zeer tevreden met wat de jonge gasten hebben laten zien", vertelde Vrancken. "Dat was top. Zij hebben het voorbeeld gegeven. Dankzij hen heb ik vandaag een positief gevoel."

16-jarige Vranckx

"In de eerste helft liepen we centraal met de bal, keken we rond en ging het in drie of vier tijden. Aster (Vranckx) en Lars (Coveliers) kwamen in en speelden in één of twee tijden. Zo simpel kan het gaan, als je een beetje normaal doet. Dat is soms het moeilijkste. Aster is amper 16 jaar oud en hij liet even zien hoe je moet voetballen op het middenveld. Zijn doelpunt was ook knap. Een koele kikker op die leeftijd."

Vrancken was dus kritisch over enkele basispionnen. "Het was teleurstellend. Maar tegelijk is het ook mooi dat ik de gevestigde waarden kan confronteren met wat de jongeren lieten zien. Dat zal ik zeker nog doen na de match. In de kleedkamer." 

Maandag op stage

Maandag vertrekt KV Mechelen op stage naar het Nederlandse Garderen. "Daarom heb ik ook geen risico's genomen met Storm, Engvall en Van Damme. Het is belangrijk dat maandag iedereen kan starten. Iedereen is ook fit, behalve Lemoine. Van Cleemput zal normaal maandag aansluiten. Hij kreeg een kleine inspuiting maar de dokter heeft hem gerustgesteld."

"Ik ga met een goed gevoel op stage. We kunnen enkele spelers met de neus op de feiten duwen. Nu gaan we een week goed werken en op het einde van de week moeten we fris zijn voor de Supercup", besluit de KVM-coach. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties